Donk in de tweede helft te sterk voor Foreholte

Sport Voorhout

Voorhout • Uiteindelijk was het Goudse DONK de meer dan terechte winnaar van de wedstrijd tegen Foreholte. De mannen van Frank Bloemheuvel hielden voor rust de schade beperkt, sterker nog, de gelijkmaker van Lemmers gaf hoop voor een zinderende tweede helft. Juist in dat bedrijf van de wedstrijd drukte de Gouwenaren het verschil in voetballend vermogen en duelkracht uit in een ruime overwinning.

Onder zomerse omstandigheden trok DONK het initiatief naar zich toe, maar de Voorhouters hielden met enige moeite stand. Eerst was het linksbuiten Roy van der Graaf die een voorzet van Imad el Yousfi met een listige stuiter op doel schoot, maar Piet Meeuwissen tikte de bal uit het doel. Daarna was het dezelfde Van der Graaf die laag, maar te zacht en naast, inschoot. Aan de andere kant was het wel raak. Geklungel in de DONK-defensie bracht de opnieuw prima spelende Sam Lemmers in balbezit. Hij kreeg de bal voor de voeten van Stan Spies die oog in oog met keeper Van der Eem diagonaal raak schoot (0-1).

Foreholte moest gedurende de wedstrijd acht hoekschoppen zien door te komen en die waren, door de lengte van de Donkianen en met name die van spits Jeroen Borsboom, levensgevaarlijk. In de 26e minuut kwam de eerder genoemde Van der Graaf via een combinatie door het midden vrij voor Meeuwissen en dat betekende de 1-1. DONK bleef op zoek naar de voorsprong en na een gevaarlijk indraaiende voorzet verdween de bal vanaf het verdedigende hoofd van Evert van der Laan in de bovenhoek, maar dan wel van het eigen doel (2-1). Tot aan de rust trachtte DONK de voorsprong gelijk uit te bouwen en het was dan ook uitermate verrassend dat de Voorhouters vlak voor rust met een echte Sam Lemmers-goal de stand gelijk trokken. Hard sloeg de bal tegen de touwen vanaf het hoofd van de Voorhoutse spits.

Wie dacht dat er nog Voorhoutse kansen kwamen in de tweede helft kwam bedrogen uit. DONK drong de Voorhouters achteruit en het was wachten op de Goudse voorsprong. Die kwam na een kwartier toen invaller Bas Houdijk met zijn eerste balcontact de bal in het lege doel plaatste na niet zelfzuchtig doorspelen van Jeroen Borsboom (3-2). Trainer Bloemheuvel wisselde Ruben Hoijer en Robin Gomes in de ploeg, maar ook zij konden het tij niet keren. Het was Marvin Vat die de bal, vanuit een terugkopbal van opnieuw Borsboom, met een fraaie omhaal in het doel legde (4-2). Boyd Koppe kwam nog voor Ivo Smits en hij plaatste de bal in het doel, maar dat kon geen genade vinden in de ogen van scheidsrechter Wagner. Louis Wagner floot een prima wedstrijd, liet aan invaller Rick Brabander zien dat hij de gele kaart wel had meegenomen, maar hem nog niet uitreikte en floot onmiddellijk na 90 minuten af. Maar niet nadat Roy van der Graaf de stand in de laatste minuut nog had weten te verhogen (5-2).