Vier punten in drie dagen voor handballers Foreholte

Sport Voorhout

Voorhout • Het eind van de competitie is in zicht en er stonden de afgelopen week twee wedstrijden op het programma. Op donderdag had de damesselectie een inhaalwedstrijd tegen de reserves van VZV. De thuiswedstrijd was een gelijk opgaande strijd en dat zou ook gelden voor deze uitwedstrijd.

Een handje vol publiek waaronder ook Foreholte supporters zagen dat de opening voor VZV was. HV Foreholte begon met onoplettendheid in de dekking. Na 8 minuten spelen was de stand echter weer gelijk 4-4. De focus op de grote cirkelspeelster zorgde ervoor dat de opbouwers van VZV hun doorgang konden vinden richting het doel, maar in de aanval leek HV Foreholte wel grip te krijgen.

De Dames 1 scoorde vanaf alle posities waar VZV alleen via de opbouw tot score kon krijgen. Met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft was het 16-13 voor VZV. Tijdens de time out sprak Foreholte over een strakkere dekking, meer samenwerken, sneller omschakelen en kansen afmaken. Dat lukte en leidde tot een voorsprong bij rust: 16-17. Die aanpak werd door Foreholte doorgezet in de tweede helft, waardoor VZV nog maar elf keer scoorde. Het bleef spannend doordat de bezoekers verzaakten in het afmaken van de kansen. Twee tijdstraffen in de eindfase leken HV Foreholte nog in de problemen te brengen. Door de gedrevenheid van het team en goed keeperswerk hield Foreholte de voorsprong vast en eindigde deze spannende pot in 27-29.

Ook DSS verslagen

Zaterdag was DSS de tegenstander en HV Foreholte was erop gebrand om het verlies in de thuiswedstrijd recht te zetten. Door een bliksemstart van Foreholte lag de eerste bal al binnen 20 seconden in het net. Gedurende 18 minuten dicteerde de ploeg uit Voorhout de wedstrijd en werd er gescoord van alle posities: 4-14 De dekking stond als een blok en DSS was verrast door ons spel. Helaas ging de scherpte er vanaf waardoor de voorsprong slonk en DSS zes keer achtereen kon scoren. Na deze moeilijke fase voor de bezoekers slaagde HV Foreholte er toch in om de rust in te gaan met een voorsprong 17-20.

Ondanks alle aanwijzingen in de kleedkamer was de start van de tweede helft moeizaam. DSS moest veelvuldig aan de noodrem trekken en dat resulteerde in een directe rode kaart voor een verdedigende actie. Foreholte kreeg echter geen grip op de opbouwers van DSS waardoor de stand gelijk werd. DSS leek ook na het uitvallen van een speelster met een knieblessure niet op te geven en hield de gelijke stand vast tot 27-27. In de eindfase slaagde Foreholte erin om de weerstand van de thuisploeg te breken en stond er een einduitslag van 28-33 op het scorebord, die later werd gecorrigeerd naar 28-32. HV Foreholte slaagde erin om vier punten in drie dagen binnen te halen en speelt zaterdag 21 mei haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen.