Ter Leede Vrouwen zonder punten weg uit Eindhoven

Sassenheim • De vrouwen van Ter Leede hebben zaterdag zowel letterlijk als figuurlijk in het stof gebeten op bezoek bij FC Eindhoven. Op een grasvlakte, een voetbalveld onwaardig, werd deze wedstrijd gespeeld.

Al direct werd duidelijk dat de gastvrouwen beter omgingen met deze omstandigheden. FC Eindhoven was veelvuldig in balbezit maar kon vrijwel geen kansen creëren. De verdediging van Ter Leede, waar Luna Knoester na een verblijf in Amerika terugkeerde, was goed georganiseerd. Toch namen de gastvrouwen na een half uur de leiding toen een voorzet onvoldoende kon worden wegwerkt en de bal onhoudbaar voor Wendel van Riemsdijk in de uiterste hoek verdween. Lang konden vrouwen van Eindhoven deze voorsprong vasthouden. Een vlot lopende aanval van Ter Leede kwam via Romy van Beelen bij Justine Jansen die doeltreffend uithaalde. Dit was ook de ruststand 1-1.

Direct na de aftrap van de tweede helft zocht Ter Leede de aanval, Eindhoven veroverde de bal en via de linkerkant werd, de geblesseerd aan de tweede helft begonnen, Noa Vonk uitgespeeld. De voorzet kon in tweede instantie door Eindhoven worden binnengeschoten. Noa Vonk werd hierop direct gewisseld voor Julie Hendriks. Hierna was het geloof in een goed resultaat weg bij Ter Leede en een fout van Malu Postel werd genadeloos door Eindhoven afgestraft. Hierna kreeg Ter Leede weer meer vat op het spel van de gastvrouwen. Via Julie Hendriks en Romy van Beelen werden twee grote mogelijkheden gemist. De uitval die volgde op een kansrijke positie van Ter Leede werd door een speelster van Eindhoven perfect afgerond. Dit bracht de 4-1 eindstand op het bord. Een terechte nederlaag voor de Ter Leede Vrouwen tegen FC Eindhoven die beter wist om te gaan met de zware omstandigheden waaronder deze wedstrijd gespeeld werd.