Logo deteylinger.nl
Foto: pr./Adrie van Weeghel

Nieuw Landgoederenzone Zuid-Holland pakt uit tijdens Dag van het Kasteel 2022

Op maandag 6 juni (Tweede Pinksterdag) openen vijftien Zuid-Hollandse kastelen, landgoederen en buitenplaatsen de deuren voor het publiek tijdens de Dag van het Kasteel. Iedere locatie heeft een uniek programma; zo kun je genieten van concerten en optredens, deelnemen aan rondleidingen, meedoen met speurtochten en nog veel meer!

Ontdek de Zuid-Hollandse landgoederen

Van Hillegom tot in het Westland liggen tientallen landgoederen en buitenplaatsen. Samen vormen ze “Hollands Buiten”. Tijdens de Dag van het Kasteel openen zij hun deuren en krijg je de kans om verschillende historische plekken te bezoeken, waarvan sommige normaal niet voor het publiek toegankelijk zijn. Bekijk de activiteiten per locatie op dagvanhetkasteel-zh.nl

Deelnemende locaties
In Zuid-Holland kun je de volgende kastelen en buitenplaatsen bezoeken: Buitenplaats Ockenburgh, Kasteel Oud-Poelgeest, Landgoed Nieuw Leeuwenhorst, Kasteel Duivenvoorde, Park Vreugd en Rust, Park Hofrust, Buitenplaats Middenburg, Kasteel Keukenhof, Huygens’ Hofwijck, Huys te Warmont, Kasteel Teylingen, Buitenplaats Oostergeest, Buitenplaats Berbice, ‘t Huys Dever en Buitenplaats Vroenhof.

Volop activiteiten in Warmond

In Warmond doen Buitenplaats Vroenhof, Huys te Warmont en Buitenplaats Oostergeest mee aan de Dag van het Kasteel met diverse activiteiten. Tussen 11.00 uur en 16.00 uur rijdt de paardentram door Warmond. Je kunt gratis op- en afstappen ter hoogte van Huys te Warmont, voor het huis bij buitenplaats Oostergeest en voor het huis bij buitenplaats Vroenhof. 

Daarnaast kun je deelnemen aan de rondwandelingen die de Historische Vereniging Warmelda verzorgt. Om 11.00 uur en 14.00 uur start de wandeling bij de Roekenhof (Herenweg 84). De wandeling is gratis en duurt ongeveer 1,5 uur. Vooraf opgeven is vereist via evenementen@warmelda.nl

Wandel in het parkbos bij Landgoed Oostergeest of Huys te Warmont, geniet van koffie en thee met taart in de oranjerie van Oostergeest of luister naar klassieke miniconcerten in de tuin bij Vroenhof. Ieder heel uur tussen 11.00 en 15.00 uur. Kinderen kunnen de nieuwe Lotje smartphone speurtocht lopen. 

Speciaal ontwikkelde fietsroutes
Kom op de fiets naar de Dag van het Kasteel! Bezoek eenvoudig meerdere locaties en geniet optimaal van de prachtige landgoederenzone. Aan de hand van het fietsknooppunten zijn speciaal voor de Dag van het Kasteel drie fietsroutes ontwikkeld. Bekijk de routes op dagvanhetkasteel-zh.nl.

Over de Dag van het Kasteel
De Dag van het Kasteel is een grotendeels gratis evenement dat landelijk wordt georganiseerd door Stichting Dag van het Kasteel. De deelname van de kastelen en buitenplaatsen in Hollands Buiten wordt financieel ondersteund door Fonds 1818 en de provincie Zuid-Holland. De coördinatie en PR worden verzorgd door Erfgoedhuis Zuid-Holland.

Meer berichten