Logo deteylinger.nl
Foto: Danielle van der Spek
Regio

Lekker lezen, zomertips van de bieb!

tips • Met de zomer voor de deur staan de boekentips van deze maand in het teken van liefde, warmte en reizen. Daarbij is er een bijzondere rol voor dieren in twee van de titels die Seliena Eleveld, Medewerker Informatie & Advies deze maand tipt. Beleef een broeierige sfeer in de youngadultroman Godden broers, ga mee op een bijzondere reis naar Israël en doe nieuwe inzichten op, wandelend naast een giraffe, of fietsend met een kat.

Kom Atir kom | Agnita de Ranitz
Een waargebeurd verhaal uit 1827 over de legendarische voetreis van Marseille naar Parijs om de giraf Zoraféh - een geschenk van de pasja van Egypte - naar de Franse koning te begeleiden.

Het wordt een reis vol avonturen. Daarnaast zien we een bijzondere vriendschap ontstaan tussen zoöloog Saint-Hilaire en dierenverzorger Atir.

De Godden broers | Meg Rosoff
In een vakantiehuis aan zee, in een grote, rommelige familie, kijkt één tiener toe hoe de rest van de familie de zwoele dagen doorbrengt met wijn drinken, spelletjes spelen en het plannen van een bruiloft. Maar dan verschijnen de Godden-broers: de onweerstaanbare, charmante, sexy Kit en de knorrige, stille Hugo. Opeens bevindt er zich een slang in dit paradijs – en de consequenties zullen verschrikkelijk zijn…

Het beloofde leven | Femmetje de Wind
Uit naam van de liefde vertrekt Sophia voor een jaar naar Israël. In Jerusalem gaat ze een overgangsprogramma volgen aan een meisjes-jeshiwe om zich te kunnen bekeren tot het Jodendom. Wat volgt is een boeiende persoonlijke ontdekkingsreis en prachtige inzichten in Joodse gewoonten en gebruiken.

Nala’s wereld | Dean Nicholson
De dertigjarige Dean Nicholson begint vanuit Schotland aan een fietstocht rond de wereld. Na 3
maanden vindt hij een uitgehongerde kitten langs de weg en kan haar niet achterlaten. Vanaf dat moment zijn Dean en Nala onafscheidelijk. Een hartverwarmend verhaal van een buitengewone vriendschap en het bijzondere avontuur van hun fietstocht rond de wereld.

Meer berichten