Afbeelding
Foto: MV

Beleidsarme Kadernota kan met korte bespreking

Politiek Teylingen

Teylingen • “We kunnen er niet zoveel mee”, zo klonk het uit de mond van enkele fracties. En ook wethouder Marlies Volten erkende dat als de Kadernota in een koffertje zou zitten, er hierin dan wel ‘veel lucht zit’. Met maar een paar richtinggevende keuzes was de raad er vorige week snel klaar mee.

door Nico Kuyt

Nog nooit in het bestaan van de gemeente Teylingen is er zo’n beperkte Kadernota de gemeenteraad voorgelegd, mede vanwege de verkiezingen van de gemeenteraad, de lopende coalitievorming en een nieuw B&W. 

Tekort verdampt

De Kadernota, als opmaat voor het opstellen van de Begroting, liet voor volgend jaar een tekort zien van 2,5 miljoen, maar ook hierover hoefden de raadsleden niet lang te praten, want intussen is de mei-circulaire van het Rijk verschenen. Dit is een voorspiegeling van de inkomsten uit belastingen die de gemeente via het Rijk volgend jaar krijgt. En de circulaire bleek zo gunstig dat de rode cijfers weer in zwarte werden omgezet. ‘Dagkoersen’, lieten enkele fracties een waarschuwing klinken. Het kan in de loop van het jaar met de volgende circulaires weer omslaan. Ook wethouder Volten rekende zich nog niet rijk. Met extra geld komen ook extra taken van het Rijk. Er bleef verder inhoudelijk niet veel meer te bespreken. 

De raad nam kennis van de Kadernota. B&W gaat op basis ervan verder werken aan de Begroting, die in november wordt behandeld. Dan wordt het wat spannender.

Uit de krant