In 2016 neemt rector Annechien Verkade het predicaat excellente school in ontvangst van toenmalig wethouder Kees van Velzen. | Foto: archief
In 2016 neemt rector Annechien Verkade het predicaat excellente school in ontvangst van toenmalig wethouder Kees van Velzen. | Foto: archief Foto: Marline Schoneveld (Rokkifotografie

Gemeentelijke onderscheiding voor rector Rijnlands Lyceum Sassenheim

Onderwijs Sassenheim

Sassenheim • Annechien Verkade heeft op dinsdag 5 juli een gemeentelijke onderscheiding, de Jacoba van Beierenpenning ontvangen. Burgemeester Carla Breuer reikte de onderscheiding uit bij haar afscheid als rector van het Rijnlands Lyceum Sassenheim.

Annechien Verkade heeft zich de afgelopen ruim 15 jaar meer dan gemiddeld ingezet als rector van het Rijnlands Lyceum Sassenheim. Onder haar leiding is onder andere het tweetalig onderwijs op de kaart gezet en verder ontwikkeld; is de school een academische opleidingsschool geworden; heeft de school het predicaat Excellent ontvangen; en de Leraar van het Jaar voortgebracht. Verkade heeft tijdens haar rectorschap altijd oog gehad voor vernieuwing, verbetering en nieuwe kansen, met het belang van de leerling voorop. Zij heeft een ondernemende instelling en wist via creativiteit en vernieuwingsdrang diverse subsidies binnen te halen, waarmee het onderwijs verder ontwikkeld kon worden.

Nevenfuncties

Naast haar werkzaamheden als rector van het Rijnlands Lyceum Sassenheim vervulde Verkade diverse onbezoldigde nevenfuncties gerelateerd aan het rectorschap, waaronder bestuurslid en lid Raad van Toezicht SamenWerkingsVerband Duin- en Bollenstreek, voorzitter bestuur Opleidingsschool ROS Rijnland, voorzitter Risicoregio Platform Rijnstreek en lid van de Raad van Rectoren van ICLON (eerstegraads lerarenopleiding Universiteit Leiden); als ook diverse onbezoldigde nevenfuncties niet-gerelateerd aan het rectorschap, waaronder voorzitter bestuur Van Kleef Instituut, vice-voorzitter Raad van Toezicht Kwadraad en lid Rotary Sassenheim.

Uit de krant