Cees en Bep Landwer Johan vieren hun diamanten huwelijk.
Cees en Bep Landwer Johan vieren hun diamanten huwelijk. Foto: MV

Echtpaar Landwer Johan viert diamanten huwelijk

Algemeen Sassenheim

Sassenheim • Een grote gouden 60 staat in de woonkamer, het aantal jaren dat Cees en Bep Landwer Johan - van der Ploeg zijn getrouwd. Het ondernemersechtpaar heeft altijd hard gewerkt. 

Zestig jaar geleden trouwde het echtpaar Landwer Johan op 11 juli 1962 in Hazerswoude, het geboortedorp van de bruid. Eerst in het gemeentehuis en vervolgens in de kerk. Het feest werd gehouden in het bekende Bruine Paard in Sassenheim, het dorp waar de bruidegom is geboren en getogen. Ze leerden elkaar vier jaar daarvoor kennen, via de zus van Bep. “Zij ging op dansles en ontmoette daar een jongen uit Sassenheim. Die jongen had nog wel een vriend die hij wilde voorstellen, en dus ging ik een keertje mee.” De jonge Cees en Bep kregen verkering en trouwden na vier jaar. Het aanzoek was geen romantische moment, herinneren ze zich. “Cees belde, dat we moesten trouwen, want er was een huis vrijgekomen aan de Kerklaan, bij zijn ouders aan de overkant.” En zo geschiedde. 

Op dat moment had Cees de handel van zijn vader, in huishoudelijke artikelen en olie, al overgenomen. Op 17-jarige leeftijd ging hij aan de slag door met de kar langs de huizen te gaan. “Werken is een hobby, ik deed het elke dag met plezier,” vertelt hij. De winkel aan de Kerklaan werd uitgebreid. “We verkochten van alles, van spijkerbroeken tot kampeerspullen. De sportspullen werden steeds populairder, en toen besloten we ons daar op te richten.” In 1985 kocht hij het pand aan de Hoofdstraat voor Sporthuis Landwer Johan, in 1995 nam zoon Richard de winkel over en werd de naam LJ Sport. Ook hun twee dochters Carola en Monique zijn van het aanpakken en doorgaan, vertellen ze. Ook zij werken in de winkel. Iets dat Bep, naast de zorg voor de kinderen, ook altijd heeft gedaan. “Ze heeft altijd hard gewerkt,” zegt Cees (81), “en nog.” 

Op zondag vierde het bruidspaar al hun diamanten huwelijk, met een feest in de tuin van hun zoon. “Het was fantastisch,” zeggen ze, “we hebben zo genoten”. 

Lees het hele artikel in De Teylinger van woensdag 13 juli.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant