Afbeelding
Foto: pr.

Kinderboekenweek in teken van Gi-Ga-Groen

Algemeen Teylingen

Teylingen • De landelijke Kinderboekenweek is van 5 tot en met 16 oktober. Het thema dit jaar is Gi-Ga-Groen. Tijdens deze Gi-ga-groene Kinderboekenweek is er in de bibliotheek van alles te ontdekken over de natuur.

Kinderen die altijd al eens een slang hebben willen aanraken of een kameleon van dichtbij willen bekijken kunnen mee doen met de reptielenworkshop met echte reptielen in een van onze vestigingen. 

Tijdens de workshop horen deelnemers leuke reptielenfeitjes en wordt er verteld over uiterlijke kenmerken van de dieren. Natuurlijk is er genoeg tijd om met de dieren te ‘knuffelen’ en om vragen te stellen. Deelname kost 2 euro voor leden en 2,50 euro voor niet-leden. Datums zijn te vinden op de website van de Bibliotheek Bollenstreek www.bibliotheekbollenstreek.nl/kwb. Hier zijn ook kaartjes te koop voor de workshop.

Tentastisch

Tijdens de Kinderboekenweek staat in elke vestiging een gi-ga-groene tent waar kinderen in mogen duiken. Binnenin staat het vol met boeken over dieren en de natuur. Deze kunnen gelezen worden in de tent of ze zijn te leen met de bibliotheekpas. De tenten zijn neergezet door de lokale scoutinggroepen. Het is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Loop gewoon gezellig binnen tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

Voorlezen

Natuurlijk wordt er tijdens de Kinderboekenweek ook weer voorgelezen aan peuters en kleuters. (Voor)lezen bevordert de taalvaardigheid, stimuleert de fantasie en vergroot de kennis. En het is ook vooral leuk! De boeken waaruit voorgelezen wordt staan deze week in het teken van het thema van de Kinderboekenweek Gi-Ga-Groen. Het voorlezen is gratis en aanmelden vooraf is niet nodig. Op de website van de Bibliotheek Bollenstreek is te zien wanneer en waar er wordt voorgelezen: www.bibliotheekbollenstreek.nl/kbw.

Uit de krant