De Sassenheimse ploeg pakte de tweede prijs in Aarlanderveen. | Foto: pr.
De Sassenheimse ploeg pakte de tweede prijs in Aarlanderveen. | Foto: pr. Foto: pr.

Brandweer Sassenheim tweede bij vaardigheidstoetsen

Algemeen Sassenheim

Sassenheim • Het brandweerkorps Sassenheim heeft zaterdag 17 september deelgenomen aan de vaardigheidstoetsen in Aarlanderveen. Daar werden zeer goede resultaten behaald. De Sassenheimers gingen met alle persoonlijke prijzen naar huis. 

Alle korpsen moesten aan de slag op een geënsceneerde rampplek, waarbij zij werden getoetst op hun vaardigheden. Dit keer was het scenario dat in en aan de buitenkant van een school schilderwerkzaamheden plaatsvonden. De combinatie van een gasbrander met verf-/oplosmiddelen veroorzaakten een gebouwbrand, die in korte tijd uitslaand werd. Twee schilders die binnen aan het werk waren raakten buiten westen door de rook, en de schilder die buiten aan het werk was viel bewusteloos neer op zijn steiger. In een andere vleugel van het gebouw zat een klas vol kinderen die geëvacueerd moest worden, één van de kinderen kon op het toilet gevonden worden. Voordat de ploegen de brand konden bestrijden, kwamen zij op een paar honderd meter voor de locatie een hooirol tegen. 

De Sassenheimse ploeg behaalde de tweede prijs met hun inzet. Een unicum voor brandweer Sassenheim was dat alle persoonlijke prijzen mee gingen naar Sassenheim. Dit is in de geschiedenis van het korps nog nooit gebeurd. Luke van Kesteren en Roy Homan waren de beste aanvalsploeg en Lysanne van Duijn en Melvin Mast de beste waterploeg. Mike van Thiel werd uitgeroepen tot beste bevelvoerder en voor Marco de Vries was er de titel ‘Beste voertuigbediener’. 

Open dag op zaterdag 24 september

Brandweer Sassenheim houdt op zaterdag 24 september een open dag voor jong en oud op het kazerneterrein (Parklaan 176). Deze open dag staat in het teken van de honderdste verjaardag van de Magirus Brandweerspuit van Brandweer Sassenheim. In de afgelopen maanden is er door vrijwilligers veel tijd gestoken in het helemaal in ere herstellen, en het weer werkend krijgen van deze prachtige machine. Bezoekers kunnen natuurlijk ook de brandweerkazerne en verschillende brandweerauto’s van dichtbij en van binnen bekijken, en krijgen de gelegenheid om de gereedschappen van de brandweer zelf eens ter hand te nemen. Voor kinderen zijn er spelletjes, en ook zijn er demonstraties.

Uit de krant