Afbeelding
Foto: pr.

47.459 cadeaus ingezameld bij actie Sintvoorieder1

Algemeen Regio

Regio • Van maandag 14 november tot en met vrijdag 18 november stonden verschillende lokale omroepen, waaronder de Bollenstreek Omroep (BO), en Radio West helemaal in het teken van de actie Sintvoorieder1. Er werden in totaal 47.459 cadeaus ingezameld voor de stichting. Een aantal dat fors boven het oorspronkelijke doel van 20.000 uitkwam.

Nadat Den Haag FM al enkele jaren succesvol de inzameling voor Stichting Sintvoorieder1 ondersteunde, is de actie dit jaar breder uitgedragen. De lokale omroepen Sleutelstad in Leiden, Bo –de omroep voor de Bollenstreek-, Studio Alphen, Den Haag FM en de regionale zender Radio West bundelden hun krachten en hierdoor werd de actie groter dan ooit met een fantastisch resultaat: 47.459 cadeaus werden bijeengebracht door zeer veel vrijgevige luisteraars.

In de vestigingen in de gemeente Alphen aan den Rijn van de Bibliotheek Rijn en Venen zamelde Studio Alphen 2.892 cadeaus in. Bij Sleutelstad in Leiden werden 3.810 cadeaus ingezameld en ook de inwoners van de Bollenstreek wisten de studio van Bo te vinden: daar werden 1.531 cadeaus langsgebracht. In de grootste stad van de regio, Den Haag, wisten Den Haag FM en Radio West in de Centrale Bibliotheek daar nog 39.226 cadeaus bij op te tellen, wat het totaal op 47.459 bracht. 

Het oorspronkelijke doel van de actie was om 20.000 cadeaus in te zamelen voor Stichting Sintvoorieder1. Toen dat aantal al op donderdag werd bereikt, werd het doel verhoogd naar 30.000 cadeaus. Ook dat aantal werd dus ruimschoots gehaald, waardoor de eindstand meer dan een verdubbeling bleek van het oorspronkelijke doel. Alle cadeaus worden via Stichting Sintvoorieder1 met hulp van maatschappelijke partners zoals de Voedselbanken en (crisis)opvanghuizen bij kinderen afgeleverd die normaal geen cadeau met Sinterklaas zouden ontvangen.

Donaties

Gedurende de hele week was het een komen en gaan bij de diverse inzamelpunten. Zowel luisteraars als bedrijven kwamen in grote getalen langs om cadeaus te doneren. 

Na de bekendmaking van de eindstand door presentatoren Dennis Weening en Pim Markering, is voorzitter en oprichter van Stichting Sintvoorieder1 Esther Blom er stil van: ”Ik sta hier echt in tranen. Het is niet te bevatten wat hier is gebeurd! Ik ben echt sprakeloos en wil iedereen die aan deze actie heeft meegewerkt en heeft gedoneerd ontzettend bedanken.”

Uit de krant