Afbeelding
Foto:

Voorhoutse Marieke schrijft boek over gehandicaptenzorg

Algemeen Voorhout

Voorhout • Ruim drie jaar schrijven op LinkedIn. Schrijven over de belevenissen in haar werk - de gehandicaptenzorg- leverde Marieke Smit uit Voorhout al eerder de nominatie voor TopVoice2020 op. In datzelfde jaar werd onder andere ook Hugo de Jonge genomineerd door LinkedIn voor zijn bijdragen over de zorg in het algemeen. Volgens LinkedIn is Marieke met haar bijdragen over de gehandicaptenzorg een ware ambassadeur.

En dat was ook precies de reden dat Marieke over haar werk in de gehandicaptenzorg ging schrijven. Ze hoopte met haar verhalen anderen over te halen de zorg in te gaan. “Elke keer als ik een berichtje krijg dat iemand dank zij mijn verhalen de zorg in gaat juich ik. Vaak werd er gevraagd wanneer ik mijn verhalen ging bundelen. Toen er ook vragen kwamen van verschillende docenten uit het zorg onderwijs of ze mijn verhalen in hun lessen mochten gebruiken was het besluit snel genomen. Dat boek gaat er komen.”


Marieke heeft meer dan 100 verhalen uitgekozen voor het boek en onderverdeeld in verschillende thema’s.
De dood, liefde, humor, poep, feesten, ziekte, douchen of seksualiteit, geen onderwerp is te gek voor Marieke.

De cliënten waar Marieke het meest werkt weten dat Marieke een boek geschreven heeft. Onlangs heeft ze een paar verhalen aan de cliënten voorgelezen. Ze lagen dubbel om de streken van de cliënten in Marieke’s boek. Doordat Marieke - vanwege de privacy van de cliënten - steevast alle namen veranderd heeft hadden ze niet door dat het over henzelf ging. Momenteel is het boek ‘Marieke in de zorg’ alleen nog te koop via boekenbestellen.nl “Maar het zou wel heel gaaf zijn als het boek ook via de boekwinkel te verkrijgen is straks.”

Het boek is niet alleen een feest van herkenning voor zorgmedewerkers maar zal ook voor verwanten herkenbaar zijn.
En denk je eraan om de gehandicaptenzorg in te gaan dan is het boek vol praktijkverhalen een mooie aanvulling op alle theoretische boeken.

Uit de krant