Afbeelding

Anja, Anna, Geertje en Sandra uit Voorhout op bijzondere kalender

Algemeen Voorhout

Regio • Marjolein van Ruiten en fine art fotografe Marieke Treffers hebben sinds het voorjaar van 2021 gezocht naar vrouwen die in de sector werken en op de foto wilden met de bloemen van hun bedrijf. Het doel: twaalf bijzondere fotoportretten die de diversiteit van de bloembollensector op een nieuwe manier laat zien. 

Voorhout is goed vertegenwoordigd. Niet gek gezien het aantal bloemenbedrijven dat in het dorp gevestigd is. Bij de maanden juli (Sandra van der Hulst - Hulst Wiranda), oktober (Anja Jansze - Tulperij), november (Anna Kortekaas - Zarek (Kallaland BV) en december (Geertje Langeveld - Firma WF Leenen) staan de foto’s kwekersvrouwen uit Voorhout. 

De foto’s staan in een verjaardagskalender -iets typisch Nederlands- op volgorde van de maanden dat de bloemen in bloei zijn en wordt vrijdag 16 december gelanceerd in ’t Wapen van Noordwijkerhout, georganiseerd door Greenport Duin- en Bollenstreek in samenwerking met LTO Noord afd. Duin- en Bollenstreek en KAVB Kring Bloembollenstreek. Vanaf 17 december presenteert Museum de Zwarte Tulp de portretten die Marieke Treffers maakte als onderdeel van de tentoonstelling Tulpen NU. De tentoonstelling is tot en met eind februari 2023 te zien. De verjaardagskalender, in een eerste oplage van 1000 exemplaren, is te koop via de www.marieketreffers.nl/kwekersvrouwen.

B

Uit de krant