Jan Lindhout (Op Dreef) en vrijwilligers Annemieke, Petra en Hans. | Foto: pr.
Jan Lindhout (Op Dreef) en vrijwilligers Annemieke, Petra en Hans. | Foto: pr. Foto: pr.

Nieuw kippenhok dankzij gift van kringloopwinkel Op Dreef

Algemeen Sassenheim

Sassenheim • Penningmeester Jan Lindhout van Kringloopwinkel Op Dreef uit Sassenheim heeft op vrijdag 13 januari een cheque van 500 euro overhandigd aan de vrijwilligers Annemieke, Petra en Hans van de kinderboerderij De Saksenhoeve in Park Rusthoff in Sassenheim. 

“Wat geweldig dat de Kringloopwinkel Op Dreef ons dit bedrag schenkt!” aldus Petra en Hans, die al 20 jaar zeer actief vrijwilligerswerk doen op de kinderboerderij De Saksenhoeve. De kinderboerderij ligt in middenin Park Rusthoff. Er komen dagelijks veel bezoekers naar deze rustige locatie, waar jong en oud ook kunnen genieten van de vele dieren die er rondlopen. 

De Saksenhoeve is geheel afhankelijk van giften en donaties. “Deze gift is ontzettend welkom omdat ons kippenhok dit jaar echt vervangen moet worden. Het dak lekt en we willen de kippen en hanen ook meer ruimte gaan geven”. Door de ophokplicht die nu al ruim een jaar duurt, zitten de kippen en hanen steeds binnen, daarom wordt straks ook het nachthok groter gemaakt. Nu we dit bedrag mogen ontvangen kunnen we in maart al beginnen met de bouw van een heel mooi nieuw kippenverblijf.”

Kringloopwinkel Op Dreef brengt door de verkoop van tweedehands goederen geld bijeen voor het Pastoraal Fonds. Dit fonds heeft als voornaamste doel om hulp te bieden aan mensen die wonen in landen in Oost-Europa, maar ook lokale goede doelen kunnen rekenen op een financiële gift.

Uit de krant