Een weekje vertraging vanwege de vorst was de enige tegenvaller tijdens de uitvoering. | Foto: PR.
Een weekje vertraging vanwege de vorst was de enige tegenvaller tijdens de uitvoering. | Foto: PR.

Tweede fase Rode Loper van start

Algemeen

Sassenheim • Vlak voor afgelopen Kerst is de eerste fase van de herinrichting Rode Loper afgerond. Het geheel oogt nogal kaal, dus hoog tijd voor de tweede fase om het project te gaan afronden. In de tweede helft van januari worden de werkzaamheden uitgevoerd en in deze periode zal de hoofdentree van Park Rusthoff op dagen dat er gewerkt wordt weer zijn afgesloten.

De contouren van de nieuwe Rode Loper zijn herkenbaar in de nieuwe bestrating. Langs de Rode Loper zijn een vijftal vlakken te zien waar de nieuwe banken moeten komen en menig bezoeker kijkt er alweer naar uit om daar plaats te gaan nemen. Voor het zover is, zijn er nog de nodige werkzaamheden nodig.

De tweede helft van januari wordt gebruikt om de aanplant van de bomen, struiken en vaste planten te verzorgen. Het gaat om bomen van circa 7 tot 8 meter lang, die met een kraan op hun plaats moeten worden gezet. Voor deze werkzaamheden zijn diverse afzettingen noodzakelijk om dat veilig uit te kunnen voeren. Na het planten van de bomen worden een aantal nieuwe vakken aangeplant met rododendrons. Ook komt er een groot vak van 4 bij 20 meter met vaste planten.

De volgende stap wordt de grondafwerking en het inzaaien van het gazon. Ten slotte zullen de afvalbakken en het straatmeubilair teruggeplaatst worden. Het straatmeubilair zal onder andere uit vijf nieuwe banken bestaan. Zodra deze geleverd zijn worden ze op de rode loper geplaatst.

Een weekje vertraging vanwege de vorst was de enige tegenvaller tijdens de uitvoering van de eerste fase. Het bestuur van Park Rusthoff hoopt dat de tweede fase net zo voorspoedig verloopt en dat de bezoekers binnenkort weer volop kunnen genieten van een aangeklede Rode Loper.

Uit de krant

Uit de krant