Ami en Ria Borsje-Eichhorn met burgemeester Carla Breuer en alle genodigden op het jubileumfeest in Warmond. | Foto: PdB
Ami en Ria Borsje-Eichhorn met burgemeester Carla Breuer en alle genodigden op het jubileumfeest in Warmond. | Foto: PdB Foto: Piet de Boer

Briljanten bruidspaar Borsje - Eichorn: Liefdeshuwelijk zonder uniform

Algemeen Sassenheim Warmond

Warmond • Er staat een hartjestaart op tafel bij het jubileum van het echtpaar Borsje-Eichhorn dat op 11 maart 1958 trouwde. Er is veel bezoek. De twee dochters, drie kleinkinderen en het eerste achterkleinkind zijn 11 maart allemaal aanwezig. De onderlinge band is nog steeds liefdevol. 

Door Piet de Boer

Mijnheer Borsje (89) heeft een bijzondere voornaam. Iedereen ook zijn vrouw noemt hem Ami. Een ongebruikelijke naam, bevestigt hij. Zijn oudste broer gaf hem als kind het koosnaampje Ami. En dat is hij blijven gebruiken, ook toen hij zijn vrouw Ria Eichhorn leerde kennen bij gymnastiekvereniging Door Inspanning Ontspanning. Dochter Mirjam vertelt: “Mijn moeder was lid en mijn vader ging kijken. Toen ze even wilde zitten, vroeg mijn vader of ze bij hem op zijn schoot wilde zitten. Dat deed ze. Het was het begin van een lange verbintenis met een briljanten huwelijksjubileum als voorlopig tussenstation.”

Jan Steen

Na het trouwen trok het echtpaar in bij mensen in Den Haag. Toen het eerste kind werd geboren verhuisden ze naar een appartement in de stad en na de geboorte van hun tweede kind Simone, 56 jaar geleden, verhuisden ze naar Sassenheim. Ze woonden in de Neptunusstraat, de Ridderhof en Sassemerhof. ‘’Het was een warm nest’’, zeggen de dochters nu. ‘’Onze schilderijen hingen aan de muur en er was veel mogelijk. Het was een soort huishouden van Jan Steen’’, kenschetst dochter Simone de sfeer in de Neptunusstraat. 

Lees het hele artikel in De Teylinger van woensdag 15 maart.

Uit de krant