Afbeelding
Foto: archief. pr

Ter Leede dames opnieuw onderuit

Algemeen Sassenheim Sport

voetbal • Voor de derde keer op rij trokken de Vrouwen van rood geel afgelopen zaterdag aan het kortste eind. In een enerverende wedstrijd tegen de huidige landskampioen Saestum uit Zeist werd onnodig met 1-2 verloren.

Beide ploegen waren in de eerste helft redelijk aan elkaar gewaagd. Saestum probeerde met de lange bal op de snelle voorwaartsen de ruimtes achter de verdediging te zoeken, waar Ter Leede met combinaties over het middenveld in de aanval trachtte te komen. Het gastvrouwen slaagde hier slechts sporadisch in. Saestum had meer balbezit en leek makkelijker te voetballen. Na 27 minuten viel uit het niets de bal hoog achter Ter Leede keepster Bo van der Bosch: 0-1. Dit was tevens de ruststand.

Na rust was het een aanvallender Ter Leede dat Saestum terugdrong. De ploeg uit Zeist hield stand en loerde op de snelle uitbraak. Ter Leede kreeg rond de 60 e minuut drie opgelegde kansen via Romy van Beelen en Noelle Opdam. Hierbij ontbrak het aan geluk bij afwerking en de doelvrouw bleek een niet te passeren sta in de weg. Waar iedereen op de verdiende gelijkmaker wachtte was het Saestum dat via een schitterende combinatie de 0-2 scoorde. Ook hierbij was het gelijk niet aan de zijde van Ter Leede. De inzet werd geblokt maar zeilde over de kansloze keepster van der Bosch. Ter Leede bleef ook hierna de aanval zoeken en kon na een handsbal in de 16 via Julie Hendriks de aansluitingstreffer maken. De ervaren gasten vertraagde hierna de wedstrijd en konden de overwinning over de streep trekken. Ter Leede had in deze wedstrijd meer verdiend maar stond weer met lege handen.

Uit de krant