Afbeelding
Foto: MV, archief

Bewaakte fietsenstalling bij station

Algemeen

Sassenheim • Op station Sassenheim is deze week gestart met de bouw van een bewaakte fietsenstalling, zo laat Prorail op haar website weten. Met 1542 plekken moet er genoeg plaats komen voor alle reizigers die hun fiets op het station willen parkeren. De fietsenstalling wordt bewaakt met hekken, bewakingscamera’s en toezichthouders.

De bouw is een mijlpaal voor de provincie Zuid-Holland, gemeente Teylingen en ProRail, die al een aantal jaar in gesprek zijn over deze fietsenstalling. Tijdens de werkzaamheden kun je je fiets tijdelijk kwijt in een stalling op het grasveld aan de kant van het busstation.

De diefstal van fietsen op het station Sassenheim is al lange tijd een zorg. Een aantal jaar geleden breidde de gemeenteraad het plan om de bestaande fietsenstalling te vergroten daarom uit met een aantal extra maatregelen. Zo komen er hekwerken, bewakingscamera’s en zogenoemd ‘warm toezicht’. Voor dat toezicht gaat de gemeente mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt inzetten. Zij bemensen de fietsenstalling van maandag tot en met vrijdag, 07.00 tot 19.00 uur. 

Meer info: www.prorail.nl.

Uit de krant