Burgemeester Carla Breuer feliciteert het echtpaar Jan en Dini Verhoef met hun 60 jarig huwelijksjubileum. | Foto en tekst: Ingrid Langeveld.
Burgemeester Carla Breuer feliciteert het echtpaar Jan en Dini Verhoef met hun 60 jarig huwelijksjubileum. | Foto en tekst: Ingrid Langeveld.

Jan en Dini vieren diamanten huwelijksjubileum

Algemeen

Nog steeds net zo gek op elkaar als een dikke 60 jaar geleden en nog steeds tot over hun oren verliefd. Stralend van geluk en uit dankbaarheid dat het hen is gegeven vierden Jan en Dini Verhoef uit de Neptunusstraat in Sassenheim vorige week woensdag in Paviljoen Sassennest in Park Rusthoff hun diamanten huwelijksjubileum. 

Doorgaan met ademhalen

Ook burgemeester Carla Breuer kwam op bezoek. Zij verraste het paar met haar felicitaties, een topboeket voorjaarsbloemen en een half pondje overheerlijke Teylinger bonbonnetjes. “Doorgaan met ademhalen”, ontraadselt Jan met een ondeugende grijns op zijn gezicht het geheim van hun bestendig samenzijn. “Elkaar aanvaarden en accepteren”, corrigeert Dini haar Jan. “Dat doorgaan met ademhalen, dat zegt hij nou altijd.” 

Liefde op het eerste gezicht

Hij is geboren en opgegroeid in Sassenheim, zij in Bunnik. Hij had net zijn militaire dienstplichttijd er op zitten, zij werkte als administratief medewerkster bij het dierengeneeskundig laboratorium in Utrecht. 

Tijdens een jongerenreis naar Zuid Duitsland zagen de twee jongelieden elkaar voor het eerst en verloren elkaar sindsdien niet meer uit het oog. “Een vakantieliefde, zo kan je het wel noemen ja”, bekent de 82-jarige bruid. “21 vrijgezelle jongelui, drie jongens en achttien meiden. Wij twee trokken die reis veel met elkaar op. Eenmaal thuis begon het nadenken, het was liefde op het eerste gezicht.” Om de week tufte Jan, inmiddels werkzaam in de grafische sector bij voormalige Drukkerij de Gruijter aan de Hoofdstraat, op zijn brommer naar Bunnik om bij zijn lief te zijn. Na hun huwelijk, dat op een koude en natte vrijdag 10 mei 1963 plaatshad in de Gereformeerde Kerk van Bunnik, betrok het echtpaar een nieuwbouwappartement aan de Crocussenstraat in Sassenheim.

Wandelen in Rusthoff

Enige jaren later verhuisden zij met hun dochters Carla (1964) en Anita (1965) naar een nieuwbouw eengezinswoning in de Neptunusstraat, alwaar dochters Astrid (1971) en Sonja (1972) zijn geboren. Jan en Dini zijn opa en oma van zes kleinkinderen en boven alles ware natuur- en bosliefhebbers. Nog vrijwel dagelijks maken ze een wandeling door Park Rusthoff en zijn daarnaast - al vanaf hun trouwen trouwens - nog immer fanatieke kampeerders. Eerst met het hele gezin op sjouw met een vouwwagen en later, zo’n beetje vanaf Jan z’n pensioengerechtigde VUT-leeftijd, met de toercaravan die van mei tot en met oktober op een vaste stek staat in het bosrijke Epe. 

Erelid

Behalve het genietend luisteren van muziek en het onderhouden van een omvangrijke kennissenkring die hen jong houdt in hun doen en laten, vermaakt Jan zich met het lezen van de krant en Dini met het maken van felicitatiekaarten en borduren. Wanneer de burgemeester tijdens het praatje het woord Bloemencorso laat vallen stromen bij Jan de herinneringen. Het erelid en de oud-dwarsfluitmuzikant van Christelijke Harmonievereniging Crescendo (hij speelde meer dan 50 jaar dwarsfluit bij die muziekvereniging) vertelt honderduit over het rijgen en verkopen van slingers van narcissenbloemen. Dini daartegenover memoreert aan haar zangperiode bij de in 2020 opgeheven Christelijke Oratorium Vereniging ‘Com nu met Sangh’, aan de tijd dat zij als diaken actief was bij de gereformeerde kerk en aan haar bezoekjes aan mensen in de Bernardus. Jan en Dini Verhoef, twee mensen met een hart van goud. 

Ze verheugen zich nu al weer op het verblijf in hun caravan in Epe.

Uit de krant