Colette van Panhuys en dochter Geneviève, staan midden in de 0.| Foto: PR.
Colette van Panhuys en dochter Geneviève, staan midden in de 0.| Foto: PR.

Twintigjarig bestaan Jumelage Warmond Champigné uitbundig gevierd

Algemeen Warmond

“Jullie zijn het gezicht van Europa”

Champigné - De jumelage tussen Warmond en het Franse plaatsje Champigné, (kortweg JWC) bestaat 20 jaar. In dat kader vormden een grote groep Hollanders en Fransen afgelopen weekeinde het getal twintig op een veld van van het plaatselijke sportcomplex in Champigné om vandaar vanaf grote hoogte gefotografeerd te worden met behulp van een drone. Bijzonder daarbij was dat de eerste voorzitters van de jumelagecomité’s in Warmond en Champigné, de hoogbejaarde mevrouw Colette van Panhuys en haar dochter Geneviève, het middelpunt vormden. Ook voormalig burgemeester Paul Jeanneteau, eind vorige eeuw de initiatiefnemer van de jumelage, was daarbij aanwezig.

Zowel Warmond als Champigné zijn geen zelfstandige gemeenten meer. Ze zijn respectievelijk onderdeel van Teylingen en Hauts d’Anjou, een gemeente in het stroomgebied van rivier de Loire.

Burgemeester Maryline Lézé van deze Franse gemeente benadrukte op Hemelvaartsdag bij de ontvangst van de Nederlanders het belang van de jumelage: “Aan de samenwerking binnen Europa hebben we vrijheid en vrede te danken. Via jullie laat de Unie haar gezicht zien”.

Bernadette van Moorsel, de huidige voorzitter van JWC, bracht haar de groeten over van burgemeester Carla Breuer van Teylingen en overhandigde daarbij passende cadeau’s. Haar Franse collega Antoine Leroux overlaadde vervolgens de Nederlanders met andere waardevolle cadeau’s.

Mevrouw Lézé vertrok daarna naar Duitsland om daar in een van de andere jumelagegemeenten van Hauts d’Anjou het belang van culturele uitwisselingen uit te dragen.

De Nederlanders waren afgelopen dagen (zoals gebruikelijk bij een jumelage) ondergebracht bij gastgezinnen. Ze bezochten onder meer het indrukwekkende kasteel van Angers en het fraaie Parc Oriental in Maulévrier. En vierden ‘s avonds zowel in privé- als groepsverband uitbundig feest. Dat ging gepaard met veel eten, drank en gezang.

Volgend voorjaar zijn de Fransen te gast in Teylingen.

Uit de krant