Afbeelding
Foto: ter illustratie, archief

Ontdek de vele mogelijkheden bij de Vrijwilligersproeverij

Algemeen

Iedereen is welkom om vrijdag 16 juni naar de speciale Vrijwilligersproeverij Welzijn en Zorg te komen in de bibliotheek aan de Kerklaan 42. Van 13.30 tot 16.30 uur wordt hier getoond hoe divers vrijwilligerswerk in de welzijns- of zorgsector kan zijn. 

Ontmoet meer dan vijftien verschillende organisaties die staan te popelen om nieuwe vrijwilligers te ontvangen. Er is mogelijkheid tot het stellen vragen en om een kijkje achter de schermen te nemen bij enkele van deze organisaties.

Markt voor vrijwilligers

De Vrijwilligersproeverij is niet alleen een markt voor vrijwilligerswerk; bezoekers krijgen ook de kans om locaties van sommige organisaties te bezoeken. Een rondleiding geeft ze meteen een voorproefje van de sfeer en de ervaring van het vrijwilligerswerk.

Vrijwilligerswerk in welzijn of zorg kan je hart raken en het is nuttig om te doen. Maar het is ook een verrijking voor de vrijwilliger zélf. Ze ontmoeten nieuwe mensen, leren nieuwe dingen en ontdekken misschien wel verborgen talenten. Het kan ook een waardevolle kennismaking zijn, wanneer iemand overweegt een carrière in welzijn of zorg te starten. 

Beschikbaarheid

In overleg met de vrijwilligerscoördinator is het mogelijk om te bepalen wat het beste past en hoeveel tijd er beschikbaar is.

De Vrijwilligersproeverij is een uitgelezen kans om te ontdekken welke mogelijkheden er zijn. Er is een breed scala aan taken beschikbaar, van het samen onderhouden van tuinen, helpen met administratie thuis, bezoeken van mensen, deelnemen aan de redactie van een huisblad, tot het opzetten van activiteiten voor mensen met een beperking. Op de site (vrijwilligersvacaturebank) op www.vrijwilligteylingen.nl staat meer informatie.

Deelnemende bedrijven zijn: Stichting Lumen, Zonnebloem (afdelingen Sassenheim, Voorhout en Warmond), VTV activiteiten voor mensen met een beperking, stichting Steunouder, Hospice Duin- en Bollenstreek, Fietsmaatjes Teylingen, Langeveldshof, GGZ Rivierduinen, Gemiva en natuurlijk Welzijn Teylingen. Bovendien openen Marente Bernardus, Langeveldshof en Activite in Sassenheim en Voorhout hun deuren voor bezoekers. Het Vrijwilligerssteunpunt staat eveneens klaar om samen de perfecte vrijwilligersplek te vinden.

Meer informatie staat ook op: www.welzijnteylingen.nl. Bellen of mailen kan ook: 0252 23 18 05 of info@welzijnteylingen.nl.

Uit de krant