Het winnende mozaiek van Have Fun Events uit Voorhout.
Het winnende mozaiek van Have Fun Events uit Voorhout. Foto: pr.

Voorhouts kunstwerk wint Dahlia Mozaïeken Weekend

Algemeen Regio Voorhout

Regio • Er stonden dit weekend maar liefst 93 verschillende dahlia mozaïeken in de Bollenstreek opgesteld. De winnaar van de wisselbeker werd Have Fun Events uit Voorhout. Zij wisten de meeste punten te ontvangen.

Op donderdag 7 en vrijdag 8 september zijn vele honderden vrijwilligers druk bezig geweest om de vele tienduizenden dahliabloemen heel precies op een mozaïek te steken. Vanaf vrijdagavond waren de meeste mozaïeken te bewonderen in de streek. Dat veel mensen ze zijn gaan bekijken is wel duidelijk. De diverse fiets- en wandelroutes die op de website stonden, zijn vele duizenden keren bekeken. Daarnaast stopten veel mensen spontaan bij een mozaïek om het kunstwerk vast te leggen middels een foto. Bij de dahliashowtuin bij Kasteel Keukenhof was zelfs de Gravin van Holland-praalwagen uit het Bloemencorso opnieuw te bekijken; maar nu gestoken met dahlia’s.

Jury

Ondanks het warme en mooie weer bleven veel mozaïeken erg mooi en had de jury op zaterdagochtend een moeilijke taak om alle mozaïeken kritisch te bekijken en scores toe te kennen voor de totale indruk, de originaliteit, het kleurgebruik en de afwerking.

Uiteindelijk was de jury er zaterdag rond 15.00uur uit en dat was maar net op tijd voor de prijsuitreiking om 16.00 uur bij de Oude Pomp in Hillegom. Na een praatje en dankwoord van voorzitter Ton van Eijk, reikte de Hillegomse burgemeester Arie van Erk de prijzen uit. 


De prijzen waren verdeeld over de gemeente Hillegom (52 deelnemers), de gemeente Lisse (22 deelnemers) en de gemeenten De Zilk, Noordwijkerhout & Teylingen (19 deelnemers).

Alle winnaars van het Dahlia Mozaïeken Bollenstreek 2023 weekend:

De Zilk/Noordwijkerhout/Teylingen

1. Have Fun Events, Voorhout

2. Familie Kuiper, Warmond

3. Como & Co, Noordwijkerhout


Lisse:
1. Stichting Bescal


2. Intratuin Lisse


3. Bril Jan ‘t

Hillegom:

1. Bloembinderij van der Post

2. Hulsebosch Bij de Hertjes

3. Familie HogervorstDe mozaïeken zijn inmiddels weer opgeruimd; maar de organisatie gaat aan de slag om dit evenement in 2024 nog groter en beter te maken.
Op www.dahliamozaieken.nl is al een inschrijfformulier voor het weekend van 6 tot en met 8 september 2024 te vinden. 

Uit de krant