Afbeelding
Foto: pr

Anne Kuyvenhoven krijgt koninklijke onderscheiding

Algemeen Sassenheim

Sassenheim • Op zaterdag 16 september reikte burgemeester Carla Breuer een koninklijke onderscheiding uit aan Anne Kuyvenhoven uit Sassenheim. De uitreiking was tijdens een afscheidsbijeenkomst van het bestuur Stichting Vrienden Ashram, een stichting die een kindertehuis en school ondersteunt in India. Kuyvenhoven is 25 jaar voorzitter geweest van deze stichting. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Anne Kuyvenhoven is medeoprichter en voorzitter van de Stichting Vrienden Ashram. Deze stichting ondersteunt een kindertehuis en een daaraan verbonden school in de regio Kanyakumari in Zuid-India. Sinds de oprichting in 1997 tot januari 2023 is Kuyvenhoven voorzitter van de stichting geweest. Als voorzitter van het kleine bestuur heeft hij ertoe bijgedragen dat de leiding van het kindertehuis en de school niet alleen materieel en financieel gesteund werden, maar dat er ook een constructieve samenwerking is ontstaan tussen de leden van het bestuur en de leiding in India, zonder daarbij de autonomie van de Indiase stichtingen aan te tasten. Vaak is hij naar India gereisd om ter plekke het beleid te bespreken.

Inzet voor kansarme kinderen

In Nederland is de heer Kuyvenhoven steeds actief geweest voor de stichting door scholen, kerken, e.d. te zoeken, die met acties materieel konden bijdragen. Door het werk van de heer Kuyvenhoven en de ondersteuning door de stichting hebben meer dan 5000 zeer kansarme kinderen goed onderwijs ontvangen, waardoor hun levensstandaard en toekomstperspectief aanzienlijk zijn verbeterd.

Taalmaatje

Daarnaast zet Anne Kuyvenhoven zich al 8 jaar in als taalmaatje bij Taalhuis Bibliotheek Bollenstreek. Hij begeleidt diverse personen van verschillende niveaus en nationaliteiten bij het leren van de Nederlandse taal.

Uit de krant