Ook dit jaar kunnen de wandelaars een warm onthaal verwachting in de dorpen langs de route. | Foto: pr
Ook dit jaar kunnen de wandelaars een warm onthaal verwachting in de dorpen langs de route. | Foto: pr Foto: PR

Tweede Duin en Bollen Vierdaagse wordt steeds gezelliger

Algemeen

Het ziet er naar uit dat het steeds gezelliger gaat worden langs de routes van de tweede Duin en Bollen Vierdaagse. Bovendien kunnen de wandelaars ook nog eens kans maken op een paar DUCA Walking wandelschoenen.

Eerst waren daar al Noordwijkerhout, Hillegom en Lisse die de wandelaars een feestelijk welkom gaven, nu komt daar ook de Herenstraat in Voorhout bij. En niet te vergeten de Hoofdstraat, Kerkstraat en de Koningin Wilhelmina Boulevard. Terwijl ook Plein 6 en de bewoners van woonzorgpark Willem van den Bergh de wandelhelden warmpjes willen ontvangen. In de Duin en Bollen Vierdaagse Krant gaan wij daar uitgebreider op in.

Zorg en Zekerheid

Wist jij dat Zorg en Zekerheid hoofdpartner is van de Duin en Bollen Vierdaagse? Als je dit jaar meedoet, kom je tijdens jouw wandelavontuur in de betoverende omgeving van de Bollenstreek niet alleen adembenemende uitzichten tegen, maar maak je ook nog eens kans op een mooi paar DUCA Walking wandelschoenen. Hoe? Wanneer jij de Zorg en Zekerheid/DUCA Walking wandelschoen spot, op de foto zet en met ons deelt, maak jij kans! Dus, wandelaar, vind tijdens de Duin en Bollen Vierdaagse de wandelschoen en wie weet wandel je binnenkort weg met een paar fantastische wandelschoenen.

Over het strand

Soms willen mensen niet over het strand wandelen. Dat kan. Of soms willen ze juist graag die gezonde zeelucht van dichtbij opsnuiven. Dat kan natuurlijk ook. Daarom even op een rij wat de wandelaars aan zee en strand opsnuiven in de Duin en Bollen Vierdaagse.

Op dag 3 lopen alle wandelaars van de 15, 20, 30 én 40 kilometer ongeveer 4 kilometer over het strand van Noordwijk naar Katwijk. Best pittig, maar mooi. En verder worden alleen de diehards van de 40 kilometer op dag 1 nog een keer het strand op gestuurd in de richting van Nederzandt aan de Langevelderslag. Deelnemers met een rolstoel krijgen een omleiding aangeboden.

Geen stempels

De Duin en Bollen Vierdaagse werkt met checkpoints om er zeker van te zijn dat iedereen de juiste afstand en de juiste route heeft gewandeld. Dus geen stempelposten. De checkpoints zijn matten die op verschillende plekken worden neergelegd en die wandelaars nauwelijks opmerken. Met die registratie kan het thuisfront ook de verrichtingen van de wandelaars volgen. En zijn na vier dagen al die checkpoints, dan pas krijgt de deelnemer die felbegeerde medaille. Waar die checkpoints vertelt de organisatie niet, om het spannend te houden.

Start- en Eindtijden 

In alle startdorpen zijn de starttijden hetzelfde. De 40 kilometer start tussen 7.30 en 8.00 uur. De 30 kilometer start tussen 7.30 en 8.00 uur. De 20 kilometer start tussen 8.00 en 9.30 uur. De 15 kilometer start tussen 9.30 en 11.00 uur. De 5 kilometer start tussen 11.00 en 11.30 uur. Iedere 10 minuten starten er 200 wandelaars om het wandelaarslint op het parcours zo lang mogelijk te houden. Wel zo comfortabel voor de lopers. De eindtijd is 17.30 uur voor iedereen.

Uit de krant