Voorzitter Vincent Quist (links) overhandigde de cheque aan Jan Post (rechts) van Stichting Sailung. | Foto: pr.
Voorzitter Vincent Quist (links) overhandigde de cheque aan Jan Post (rechts) van Stichting Sailung. | Foto: pr. Foto: pr.

Rotary Club Sassenheim helpt: vijf kinderen kunnen vijf jaar naar school in Sailung

Algemeen Sassenheim

Sassenheim/Nepal • Rotary Club Sassenheim, bekend van initiatieven voor de gemeenschap, maakt het mogelijk dat vijf kinderen uit het afgelegen dorp Sailung, Nepal, om voor een periode van vijf jaar naar school kunnen gaan en onderwijs te volgen.

Verscholen tussen de ruige en adembenemende Himalaya-bergen ligt Sailung, ver verwijderd van Sassenheim. In dit afgelegen dorp wordt het dagelijks leven getekend door de uitdagingen waarmee de inwoners, met name de kinderen, te maken hebben. Zij moeten vaak een zware reis doorstaan om toegang te krijgen tot onderwijs en basisvoorzieningen.

Geïntrigeerd door de missie van de school en diep geraakt door de verhalen van de Sailung-kinderen, wist de Rotary Club Sassenheim dat ze een doel had gevonden dat hun steun waard was. De omstandigheden in de klassen waren verre van ideaal, en veel van hun families verkeerden in armoede.

Niet vanzelfsprekend

Al eerder heeft Rotary Club Sassenheim een bijdrage geleverd aan de bouw van de school via Jan Post, een Sassemmer die nauw betrokken is met de de school en het onderwijs in Nepal. Jan initieert in dezelfde regio ook andere projecten zoals een zieken-/geboortehuis en meerdere landbouwprojecten.

De school staat er inmiddels en veel kinderen uit de omgeving hebben nu toegang tot goed onderwijs. Toch kunnen niet alle ouders aan de financiele middelen komen. Daarom heeft RC Sassenheim de stap genomen om het voor vijf kinderen uit Sailung mogelijk te maken om voor vijf jaar onderwijs te volgen. Deze bijdrage dekt alle schoolkosten zoals schoolbijdrage, boeken, uniform etc. Hiermee heeft de school indirect natuurlijk heel veel positieve impact voor de community en wordt de kinderen een kans gegeven zich te ontwikkelen en hun kansen op een betere loopbaan te vergoten.

Samenwerking

De samenwerking tussen de Rotary Club Sassenheim en de Sailung School betekent meer dan alleen financiële hulp; het vertegenwoordigt een brug tussen twee werelden. Het toont het geloof dat onderwijs de sleutel is om de armoede te doorbreken en toekomstige generaties in staat te stellen hun volledige potentieel te bereiken. De impact van deze bijdrage zal niet alleen door de vijf kinderen worden gevoeld, maar ook door de hele Sailung-gemeenschap. 

Ook een bijdrage leveren? Bezoek de website www.sailung.nl en doneer eenvoudig. Dit kan al vanaf 7,50 euro. Er is ook de mogelijkheid om zelf een kind te sponsoren.

Uit de krant