Maj-Britt Pleij-Bierman en Edward Maasdijk. | Foto: pr.
Maj-Britt Pleij-Bierman en Edward Maasdijk. | Foto: pr. Foto: pr.

Blauwe Kus voor de rechten van het kind

Algemeen Voorhout

Voorhout • Het kunstwerk De Kus is deze week blauw verlicht. De Rotary Club Voorhout heeft dit initiatief genomen om aandacht te schenken aan de Dag van de Rechten van het Kind.

De rechten van kinderen zijn een onmisbaar onderdeel voor de menselijke samenleving, zo geeft Maj-Britt Pleij-Bierman, vrijwilliger voor Unicef aan. “Kinderen zijn het meest de dupe van oorlogen en hebben er het minst om gevraagd. Hun hele leven staat op hun kop en niemand bekommert zich om hen. De volwassenen zijn bezig met hun eigen haat en het vechten. De stem van de kinderen wordt heel weinig gehoord.”

De Dag van de Rechten van het kind is ieder jaar op 20 november: dat is de dag, dat in 1989 het Verdrag voor de Rechten van het Kind door de Verenigde Naties ondertekend werd. Edward Maasdijk, voorzitter van de commissie Jeugd binnen de Rotary Club Voorhout geeft aan: “Als Rotary hebben we een kleurrijk jaar voor de boeg. Wij zetten het kunstwerk De Kus in het blauwe licht omdat het belangrijk is om het kind centraal te stellen. Er zijn 54 rechten voor kinderen, zoals het recht op zorg, onderwijs, eten en niet meer te leven in een oorlogssituatie. Met het in het blauw zetten van de Kus hopen we op bewustwording van de inwoners van Teylingen om hier meer aandacht aan te schenken.”

Ook andere locaties worden wereldwijd in het blauwe licht gezet, zoals de Empire State Building in New York, het Sydney Opera House, de Eiffeltoren in Parijs, de Akropolis in Athene en maar ook dichterbij huis zoals het gemeentekantoor in Sassenheim. 

De Kus wordt van 13 tot en met 20 november in blauw licht gezet. Daarna wordt De Kus in het oranje licht gezet vanwege Internationale Vrouwendag.

Uit de krant