Joosje Campfens.
Joosje Campfens. Foto: pr.

Workshop ‘Sprankelend schrijven’ in de Warme Winterbieb

Algemeen Sassenheim Teylingen

Sassenheim • De Bibliotheek Bollenstreek wordt tijdens de maand december omgetoverd tot de Warme Bieb. Een initiatief om mensen samen te brengen en te verbinden tijdens de koude en donkere wintermaanden. In elke vestiging is een warme plek te vinden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en mee kunnen doen aan activiteiten.

Tijdens de Warme Bieb in december staat er in de vestiging van Sassenheim een hartverwarmende snackautomaat. Achter elk luikje ligt een brief op iemand te wachten die een lief, opbeurend of motiverend bericht kan gebruiken. Een snack waardoor je wordt opgevrolijkt, steun kan vinden of een gesprek kan voeren. Bezoekers van de bibliotheek kunnen een hartverwarmende brief lezen of ze kunnen er een schrijven. Briefpapier ligt klaar in de bibliotheek.

Brief schrijven

Voor wie meer wil leren over brieven schrijven wordt op vrijdag 1 december van 14.00 tot 15.30 uur de workshop Sprankelende brief schrijven gegeven door Joosje Campfens in de Bibliotheek (Kerklaan 42) van Sassenheim. Tijdens deze workshop word je meegenomen in de wondere wereld van persoonlijk schrijven. Hoe zorg je ervoor dat je de lezer raakt? Waar kan de lezer kracht uit putten in tijden van een gebroken hart, geldgebrek of rouw?  Deelnemers leren een brief schrijven om iemand een hart onder de riem te steken. Aan het einde van de workshop worden de brieven in de hartverwarmende snackautomaat gelegd. Deelname kost 2,50 euro voor leden en 5 euro voor niet-leden.

Verhalen

Naast deze workshop is er op 11 december een workshop Verhalen Vertellen te volgen. Deelname aan deze workshopkost 2,50 euro voor leden en 5 euro voor niet-leden. Op 13 december wordt er een hartverwarmend verhaal voor volwassenen voorgelezen. Het voorlezen is gratis, maar vooraf moet wel aangemeld worden.

Aanmelden voor een van de activiteiten kan via de website van de Bibliotheek Bollenstreek. Hier is ook meer informatie te vinden over de Warme Bieb www.bibliotheekbollenstreek.nl/warmebieb.

Uit de krant