Sinterklaas zwaait naar de kinderen in de haven. | Foto: archief/Edwin van der Wijngaard
Sinterklaas zwaait naar de kinderen in de haven. | Foto: archief/Edwin van der Wijngaard Foto: pr./Edwin van der Wijngaard

Stoomboot op koers voor intocht in Sassenheim

Algemeen Sassenheim

Sassenheim • Goed nieuws uit Spanje! Sinterklaas heeft laten weten de dat Stoomboot goed op koers ligt en op zaterdag 18 november om 13.30 uur zal aanmeren aan de Oosthaven (bij de brandweer) in Sassenheim. Vanwege de intocht zijn er tussen 13.15 en 16.00 uur ook verschillende afzettingen in en om het centrum.

Jan Klaassen en Katrijn zullen de Sint en zijn roetveegpieten samen met de burgemeester welkom heten. Voordat de Sint en zijn gevolg naar het centrum vertrekken zullen de danspieten vanTotal Move eerst nog hun kunsten aan jullie laten zien. Ook heeft hij laten weten dat de pietenband het hele jaar heeft geoefend en ze staan te popelen om mee te komen naar Sassenheim. Hierna zal de Sint plaatsnemen in zijn koets en gaan ze onder begeleiding van de jeugdband van Adest Musica door de Molenstraat richting het centrum. Ook zullen de circuspieten weer meekomen. Na de rondrit in het centrum zal hij plaats nemen op zijn stoel op de loper bij de ingang van het park. Hier kunnen de kinderen die dat willen met de Sint op de foto. 

Glutenvrije Pieten

Dit jaar heeft Sinterklaas ook weer beloofd dat er speciale Glutenvrije Pieten mee zullen komen naar Sassenheim. Deze Glutenvrije Pieten zullen niet alle kindjes kunnen begroeten of een handje geven, ze zijn aan hun groene schorten te herkennen. Het helpt al als de kinderen iets herkenbars op hebben dat ze een Glutenallergie hebben. Op de website www.glutenvrij.nl is hier meer informatie over.

Uit de krant