Piet van der Vooren krijgt de Zilveren Barensteel opgespeld van burgemeester Carla Breuer.
Piet van der Vooren krijgt de Zilveren Barensteel opgespeld van burgemeester Carla Breuer. Foto: MV

Zilveren Barensteel voor oud-redacteur Piet van der Vooren

Algemeen Warmond

Warmond • Piet van der Vooren, onder andere initiator van De Teylinger, heeft op vrijdag 17 november de Zilveren Barensteel ontvangen. 

Uit handen van burgemeester Carla Breuer kreeg Van der Vooren (68) de gemeentelijke onderscheiding. Hij krijgt de Barensteel vanwege zijn jarenlange, belangeloze voor onder andere de Bollenstreek Omroep, waar hij na zijn afscheid van De Teylinger als vrijwilliger aan de slag ging. 

Bij Omroep BO hield hij zich - als vrijwilliger - bezig met het volgen en verslaan van politieke vergaderingen. Voor de politieke verslaglegging waren weinig vrijwilligers te vinden. Hij woonde jarenlang onder meer de commissie- en raadsvergaderingen van de gemeente Teylingen bij. Dat deed hij ook in zijn functie als redacteur van De Teylinger, de krant die mede op zijn initiatief na de fusie van de gemeenten Warmond, Voorhout en Sassenheim werd opgezet. De Warmonder heeft zijn activiteiten als politiek verslaggever medio 2023 beëindigd.

Daarnaast heeft de heer Van der Vooren zich als vrijwilliger ingezet in diverse besturen op het gebied van media en politiek.

De Zilveren Barensteel

De gemeente Teylingen wil graag haar waardering laten blijken aan personen zoals de heer Van der Vooren, die karaktervol en voorbeeldig hun werk hebben gedaan en waarvan de uitstraling verder reikt dan de organisaties waarvoor zij zich hebben ingezet. Zij zijn onmisbaar voor de samenleving. De ‘Zilveren Barensteel’ is een onderscheiding voor mensen (in of buiten Teylingen wonend) die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor één van de drie dorpen van Teylingen.

Uit de krant