Na het aanmelden zorgt de Bibliotheek Bollenstreek dat er in januari een gedicht op de buitenzijde van het raam wordt gezet. | Foto: pr.
Na het aanmelden zorgt de Bibliotheek Bollenstreek dat er in januari een gedicht op de buitenzijde van het raam wordt gezet. | Foto: pr. Foto: pr.

Weesgedichten zoeken lokale ramen met ruimte

Algemeen Teylingen

Regio • De Bibliotheek Bollenstreek sluit zich dit jaar voor het eerst aan bij het project Weesgedichten. Tijdens de Poëzieweek 2024, die begint met Gedichtendag op 25 januari en duurt tot en met 31 januari 2024, zullen talloze gedichten schitteren op verschillende ramen in de hele provincie Zuid-Holland en dus ook in de Bollenstreek.

Voor iedereen die de handen uit de mouwen wil steken om deze gedichten op de ramen in de Bollenstreek te laten verschijnen, wordt een gratis workshop Handlettering gegeven op zaterdag 9 december van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek van Noordwijk. Tijdens deze workshop leren deelnemers de fijne kneepjes van het vak. Draag jouw passie voor poëzie uit en help de Bibliotheek in januari de ramen te betoveren met schitterende teksten. Ben je woonachtig in de gemeente Lisse, Noordwijk, Oegstgeest of Teylingen? Meld je dan aan, maar wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt. Deelname is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. Wel graag vooraf aanmelden via de www.bibliotheekbollenstreek.nl. Het adopteren van een weesgedicht kan vanaf 13 december via de website van de Bibliotheek Bollenstreek. Je hoeft geen lid te zijn. Het enige dat je nodig hebt, is een raam aan de straat. In januari zorgt de Bibliotheek er voor dat het gedicht bij jou thuis op de buitenzijde van het raam gezet wordt.

Uit de krant