Afbeelding
Foto: pr./Sven van der Vlugt

Lekker lezen, wintertips van de bieb!

Algemeen Teylingen

bieb • De Bibliotheek Bollenstreek is in december omgetoverd tot De Warme Bieb. Een initiatief om mensen samen te brengen en te verbinden tijdens de koude en donkere wintermaanden. Daar horen warme boekentips bij. Ninke Bartoo tipt boeken waar je heerlijk in kan duiken voor de open haard met een warme kop thee, chocomel of koffie erbij.

De bronzen stad | S.A. Chakraborty 

Wil je beginnen met fantasy, dan raad ik je dit boek van harte aan. Het speelt zich af in het 18e -eeuwse Egypte. De heldin neemt je mee door verschillende werelden en door de humoristische schrijfstijl en de plottwist wil je blijven lezen. En dat kan gelukkig, want er zijn drie delen!

De overlevenden | Alex Schulman

Drie broers keren terug naar het vakantiehuis waar twintig jaar eerder een ongeluk heeft plaatsgevonden dat hun leven voor altijd heeft veranderd. Ze hebben de as van hun overleden moeder mee om uit te strooien. Dat het hun moeders wens was om niet naast het graf van hun vader uitgestrooid te worden, ontdekken ze pas de avond voor de crematie via een brief die de broers in haar appartement vinden. Spannend, gevoelig en door de sprongen in de tijd blijft het boeiend.

De logica van geluk | Mo Gawdat

“Er zal altijd tegenslag of verdriet zijn. Het is aan jou hoe je daarmee omgaat.” Mo Gawdat heeft een missie, hij wil 10 miljoen mensen gelukkig maken. Daarvoor ontwikkelde hij een formule. Een nuchter en optimistisch boek over gelukkig zijn.

De geschiedenis van de liefde | Nicole Krauss

Dit boek heeft je vanaf de eerste zin in zijn greep. Het verhaal bestaat uit meerdere verhaallijnen die uiteindelijk allemaal bij elkaar komen. Neem even de tijd en hou je hoofd erbij, want er zitten veel lagen in dit prachtige boek, waarbij op het eind alles samenkomt.

Uit de krant