Geen dieren meer in de dierenweide bij de Bernardus. Na veertig jaar gaat de weide weg.
Geen dieren meer in de dierenweide bij de Bernardus. Na veertig jaar gaat de weide weg. Foto: MV

Dierenweide Bernardus Sassenheim blijft definitief gesloten

Algemeen Sassenheim

Sassenheim • De dierenweide bij woonzorgcentrum Bernardus gaat weg vanwege ziekte van de beheerder. De dieren zijn al ergens ondergebracht.

De dierenweide en de dieren zijn in beheer van een particulier, een vrijwilliger die dit al veertig jaar in eigen beheer en voor eigen kosten exploiteert. “Marente en de Bernardus heeft geen deel aan de exploitatie,” laat Cynthia Lagendijk, communicatieadviseur bij Marente, weten.

Niet meer terug

De vrijwilliger is recent en onverwachts door ziekte getroffen, zodanig dat hij de dierenweide niet meer kan behouden. “Omwille van het welzijn van de dieren moest hij binnen 48 uur een goede opvang voor hen regelen. Vanuit zijn netwerk kon niemand dit overnemen. Op 29 november zijn de dieren daarom overgeplaatst naar een opvang in de omgeving waar goed voor ze wordt gezorgd. De dieren komen niet meer terug,” aldus Lagendijk. “We zijn deze vrijwilliger zeer dankbaar voor de vele mooie momenten de afgelopen 40 jaar die de dierenweide heeft gegeven aan de bewoners en omwonenden van Bernardus.”

Uit de krant