Burgemeester Carla Breuer doorknipt samen met Lise (links) en Mink het rode lint. | Foto en tekst: Ingrid Langeveld
Burgemeester Carla Breuer doorknipt samen met Lise (links) en Mink het rode lint. | Foto en tekst: Ingrid Langeveld

Kindcentrum Het Sterrenwerk opent deuren van gloednieuw pand

Algemeen

Een zware last viel van hun schouders, maar na een hectische periode van gezonde spanning glimmen de gezichten van directeur Adelheid Bierman en adjunct-directeur Tinka Persoon deze morgen van oor tot oor. Afgelopen maandagochtend opende Kindcentrum Het Sterrenwerk in Sassenheim haar deuren van haar gloednieuwe pand aan de Knorrenburgerlaan 2, ongeveer op de plaats waar ooit de historische boerderij Knorrenburg stond.

Gestaag stroomt het schoolplein vol met kinderen, moeders, vaders, oma’s en opa’s. Vrolijke opzwepende muziek galmt uit de speakers. De rode loper onder een boog van felgekleurde ballonnen ligt uit en op een fluwelen kussentje liggen drie scherpe scharen. Het is wachten op burgemeester Carla Breuer en wethouder Elsbeth Koek. 

‘Je voelt de spanning als je aan komt lopen’, speecht Koek enkele tellen later. ‘Wie had gedacht dat het na al die jaren ooit zou gebeuren. Maar het gaat gebeuren, jullie eerste schooldag in een nieuw gloedgebouw met alles spiksplinternieuw.’ In haar praatje memoreert Koek aan het slaan van de eerste paal in een modderige poel in november 2022 en aan al het gepraat over geld. 

‘Maar het leuke is juf Adelheid’, zegt Koek. ‘Zij heeft bij al die gesprekken steeds gezegd dat het om het kind gaat. Die behoeft een veilige vertrouwde plek waar het kan leren van elkaar, zich kan ontwikkelen en kan groeien als mens.’ 

Vervolgens hijst operationeel directeur Myriam van UniKidz, de organisatie die in hetzelfde pand met basisschool Het Sterrenwerk samenwerkt, de nieuwe vlag in top waarna Breuer ten tonele verschijnt. Samen met de peuters Mink (4) en Lise (4) knipt ze het rode lint door: Kindcentrum Het Sterrenwerk is vanaf nu in gebruik. Met een puzzeltochtformulier in de hand gaan alle kinderen op verkenningstocht door het twintig ruimtes en lokalen tellende gebouw: ‘Is er een oven in de keuken’ en ‘hoeveel ringen hangen er aan het plafond in de speelzaal’.

Jop uit groep 5 heeft zichtbaar zin in het nieuwe avontuur en zegt verlegen het allemaal wel ‘heel erg spannend’ te vinden. Jasmijn (4) struint samen met haar moeder door het schoolgebouw. Wat vindt ze het allermooiste van de nieuwe school? Ze antwoordt resoluut ‘alles is mooi’. Daarmee heeft het meisje met blonde haren niets teveel gezegd.

Uit de krant