De gemeenteraad staat achterr de verhuizing van STV naar Sportpark Roodemolen. | Foto: Laurens Wolthaus
De gemeenteraad staat achterr de verhuizing van STV naar Sportpark Roodemolen. | Foto: Laurens Wolthaus

Raad achter verhuizen STV naar Roodemolen

Algemeen

De herinrichting van het sportpark Roodemolen is glad door de gemeenteraad aangenomen. Daarmee is de tweede fase van de verhuizing van de Sassenheimse Tennis Vereniging (STV) eindelijk geregeld. 

Door Nico Kuyt

Het beschikbaar stellen van een krediet van circa 2.25 miljoen was in de aanloop van de raadsvergadering nog een horde voor enkele fracties. 

De PvdA overwoog om een amendement hierover in te dienen. Maar vorige week bleek dat niet nodig. Alle fracties konden akkoord gaan met de laatste deal met het sportpark. De tennis, voetbal en beheersstichting voeren nu een gezamenlijk plan uit. Daarbij worden twee natuurgrasvelden van de voetbal omgezet naar kunstgras en twee tennisbanen en twee kinderbanen aangelegd. 

‘Een kers op de taart’, prees Dion Piket (Progressief Teylingen) in een stemverklaring het uiteindelijke resultaat waar in zijn ogen iedereen trots kan zen de verenigingen zo toekomstbestendig zijn. Over het geld werd in de raadsvergadering niet meer gerept. Met de aanleg van de tennisvelden komt er een afronding aan een verhuizing die zeer moeizaam is verlopen en al voor 2006 politiek Teylingen heeft beziggehouden.

Uit de krant