Afbeelding
Foto: pr.

Tien jaar Teylingen Fairtrade Gemeente

Algemeen

In de periode 2000-2010 kwamen er steeds meer Fairtrade Towns in West-Europa, vooral in Engeland. De beweging van Fairtrade Towns - gemeenschappen waar relatief veel Fairtrade producten werden gekocht en verkocht - breidde zich steeds verder uit. Zo ook naar Teylingen.

De werkgroep Teylingen Fairtrade nam het voortouw voor de aanvulling met de titel Fairtrade-gemeente op de in Sassenheim bestaande Wereldwinkel. Met gezamenlijke inspanning voldeed in begin 2014 gemeente Teylingen aan alle landelijke voorwaarden, zie www.teylingenfairtrade.nl. Zo werd op 14 mei 2014 de titel Fairtrade gemeente uitgereikt aan waarnemend burgemeester Anne Lize van der Stoel.
Elke 2 jaar moet opnieuw worden aangetoond dat de gemeente aan de voorwaarden voldoet om de titel te kunnen blijven behouden. De werkgroep is  trots dat dit in de afgelopen tien jaar met elkaar is bereikt.

Viering 

Tien jaar Fairtrade gemeente is natuurlijk iets om te vieren. De werkgroep heeft deelnemers, ambassadeurs en relaties uitgenodigd voor een feestelijke middag op 14 mei van 16.00 tot 17.30 uur in lunchroom Ons Genoegen in Voorhout. Wethouder Heleen Hooij zal met de aanwezigen het glas heffen op een betere wereld: nog meer Fairtrade en MVO en duurzaamheid in Teylingen. Relaties, deelnemers of gewoon geïnteresseerden zijn welkom. Vrij inlopen kan, maar even aanmelden is fijner via info@teylingenfairtrade.nl.

Actie voor inwoners

De werkgroep wil de inwoners van Teylingen ook attent maken op 10 jaar Teylingen Fairtrade en daarom is er een leuke actie. Voor 45 mensen die van 15 mei t/m 25 mei in de Wereldwinkel Sassenheim voor minimaal €10,00 besteden, ligt een verrassing klaar t.w.v. € 3,70. Let op: Op=Op.

Uit de krant