De acht deelnemende masters van Sassenheim hadden een druk weekend met 27 persoonlijke starts en vijf te zwemmen estafettes.
De acht deelnemende masters van Sassenheim hadden een druk weekend met 27 persoonlijke starts en vijf te zwemmen estafettes. Foto: pr

Masters ZV Sassenheim zijn succesvol op NK

Algemeen

Het Nationaal Zwemcentrum in Eindhoven was van 3 tot en met 5 mei het decor van het NK Masterzwemmen en Zwemvereniging Sassenheim (ZVS) was hier aanwezig. 

Het masterzwemmen leeft in Nederland, want met dik 1.100 deelnemers, 4.100 individuele starts en 480 estafetteteams was er sprake van een recorddeelname. De acht deelnemende masters van Sassenheim hadden een druk weekend met 27 persoonlijke starts en vijf te zwemmen estafettes. 

Domper

Gezwommen werd er in het olympische vijftigmeterbad. Het lange bad is altijd weer wennen en de laatste meters in de slag om de medailles vallen dan vaak niet mee. Domper van ZVS was een estafettediskwalificatie op de 4 x 50 meter wisselslag. Door een één honderdste seconde te vroege overname ging het goud verloren. Dat hoort ook bij een kampioenschap op het scherpst van de snede. Gelukkig lieten de masters van Zwemvereniging Sassenheim vooral prima zwemmen zien. Met zeven individuele medailles en twee keer estafette goud kan de ploeg terugzien op een meer dan geslaagd kampioenschap. 

Medailles

Goud Nederlands Masterkampioen: Frank van Nobelen, 200 meter Wisselslag; Marinka van der Zwet, Arjan Buijsse, Marianne de Bruin en Wesley van der Luit, 4 x 200 meter vrije slag; Marinka van der Zwet, Marianne de Bruin, Yvonne van Nobelen en Rianne Hofland, 4 x 100 meter vrije slag.

Zilver: Rianne Hofland, 200 meter rugslag en 200 meter wisselslag; Frank van Nobelen, 400 meter vrije slag.

Brons: Marinka van der Zwet, 50 en 200 meter rugslag en 200 meter vrije slag.

Uit de krant