Een aantal zeer bedreven vrijwilligers.
Een aantal zeer bedreven vrijwilligers. Foto: pr.

Aanmelden voor de Vrijwilligersprijzen 2024

Algemeen

Meedingen naar de Teylinger Vrijwilligersprijzen 2024 en je initiatief of project verder op de kaart zetten en uiteraard de inzet van alle vrijwilligers waarderen? Tot en met 20 mei kan er nog aangemeld worden, dus wees er snel bij! Gebruik daarvoor het aanmeldingsformulier op de website van Welzijn Teylingen.

Van alle aanmeldingen wordt na de sluitingsdatum een shortlist van 7 genomineerden gemaakt. Met deze genomineerden wordt een gesprek met de jury gepland, waarin zij meer kunnen vertellen over de impact op mensen of samenleving. Uiteindelijk kiest de jury drie winnaars. De eerste prijs bestaat uit de Teylinger Trofee en een geldbedrag van € 1250. De tweede prijs levert €500 op en de derde prijs €250. Daarnaast worden de genomineerden via de kranten en de Socials en met een vlog in de spotlights gezet. Genomineerd worden kan je publiciteit dus echt een boost geven.

In september krijgen ook de inwoners van Teylingen de gelegenheid om op hun favoriet te stemmen; de winnaar daarvan krijgt de Publieksprijs van 250 euro.

Vrijwilligers van alle genomineerden worden in oktober uitgenodigd voor het vrijwilligersfeest, waar ook de prijzen worden uitgereikt.

Aanmelden

Voor aanmelden gebruik je het formulier op de website van Welzijn Teylingen. Deze is te vinden onder de nieuwspagina op de website.

De prijzen worden toegekend aan initiatieven, projecten of activiteiten van een groep vrijwilligers of inwoners. De vrijwilligersorganisatie of initiatiefgroep is actief binnen Teylingen en de inzet komt hoofdzakelijk ten goede aan de Teylinger samenleving. Het project of de activiteit die genomineerd wordt, is al gerealiseerd. 

Voor de beoordeling hanteert de jury 2 criteria: impact op mensen of samenleving, en de mate waarin het project of het initiatief inspirerend is (vernieuwend, motiverend, enthousiasmerend, etc.). 

Inspiratie opdoen?

In 2023 werden de prijzen gewonnen door Elsgeesterhof voor hun duurzame en sociale inzet, de Forwodians voor het realiseren van een buitencourt, en Teylingen Schoon voor hun beleidsbeïnvloeding inzake preventie van zwerfafval. De publieksprijs werd gewonnen door de Voedsel(buurt-)kast in Voorhout. Je kunt hun vlogs ook bekijken op de website.

Forwodians: ‘Wij waren enorm verrast en het juryrapport heeft ons veel goeds gedaan. Het maakt zichtbaar dat al het vrijwilligerswerk in Teylingen bijdraagt aan een mooiere gemeenschap en wij elkaar allemaal aanraken met onze activiteiten. Het heeft ons een enorme boost gegeven om vooral door te gaan met onze dromen.’

Teylingen Schoon: ‘Dit geeft ons alleen maar meer energie om onze missie te helpen realiseren! De vlog gebruiken wij op gepaste momenten om het verhaal van onze organisatie in beelden te laten zien.’

Meer weten over de Teylinger Prijzen? Neem contact op met Maria Zwart, m.zwart@welzijnteylingen.nl.

Uit de krant