Nu kan men traditionele bogen aanschaffen en ook de ruïne beter ondersteunen met hun activiteiten.
Nu kan men traditionele bogen aanschaffen en ook de ruïne beter ondersteunen met hun activiteiten. Foto: pr.

Donatie voor Arcus Belli

Algemeen

Tijdens de wekelijkse opkomst werden de leden van scouting Arcus Belli verrast met een mooie donatie van maar liefst 500 euro.

Bij de Ruïne van Teylingen waar Arcus leden bijna elke zondag actief zijn mochten zij dit bedrag ontvangen om te investeren in de aanschaf van traditionele bogen. Niet voor de leden zelf want die hebben allen hun eigen materiaal, maar juist om trainingen en clinics te kunnen verzorgen voor bezoekers en scouting leden van buitenaf. Voor met name jongere jeugdleden van omringende scouting groepen was al materiaal aanwezig, maar juist de wat oudere jeugd en volwassenen, daarvoor was nog geen materiaal ter beschikking. 

Activiteiten

Nu kan men traditionele bogen aanschaffen en ook de ruïne beter ondersteunen met hun activiteiten. Met de aanschaf van de nieuwe bogen kan Arcus veel beter explorer- en rover-groepen van andere scoutingverenigingen kennis laten maken met de activiteiten. Nu wordt door deze doelgroep nog gebruik gemaakt van de grotere kinderbogen. Maar ook voor clinics van volwassenen buiten scouting om. 

Blij

‘Door de donatie van Stichting Kringloop Herenstraat 63 in Voorhout hebben wij de aanschaf voor de eerste bogen kunnen maken. Hier zijn wij van Arcus Belli erg blij mee en kunnen onze vrijwilligers op een leukere en betere manier bezoekers terug in de tijd brengen van de middeleeuwen. Ons bezichtigen en komen kijken wat wij doen kan zeker. Bijna iedere zondag zijn de traditionele boogschutters aanwezig bij de Ruïne van Teylingen en iedere derde zondag van de maand ook de mogelijkheid een pijltje mee te schieten voor bezoekers.’

Uit de krant