Afbeelding
Foto: pr

‘Wij willen onze gemeenten niet kapot bezuinigen!’

Algemeen

Acht leden van de Kerngroep Raden in Verzet / Samen voor Elkaar dienden dinsdag 14 mei de petitie ‘Zonder geld geen gemeenten’ in aan de commissie Binnenlandse Zaken van de Tweede Kamer.

Meer dan 1100 raadsleden uit ruim 300 gemeenten zeggen ‘Nee’ tegen de bezuiniging van 2,3 miljard euro door de Rijksoverheid op het gemeentefonds. Een motie van Raden in Verzet met deze waarschuwing is al door tientallen gemeenteraden aangenomen, die miljoenen inwoners van Nederland vertegenwoordigen.

Joep Derksen, fractievoorzitter van de Partij voor Teylingen, is een van de raadsleden, die uit het hele land naar Den Haag waren gekomen. Hij liet aan de Tweede Kamerleden weten: ‘Wij staan hier niet voor onszelf, maar voor vitale gemeenten nu en in de toekomst. Als raadsleden zetten we ons in voor onze gemeenten. Dit doen we met veel passie, doorgaans naast ons reguliere werk. Wij willen onze gemeenten niet kapot bezuinigen!’

Met 2,3 miljard aan bezuinigingen kunnen gemeenten de basistaken niet meer adequaat uitvoeren. Het gaat om grote thema’s zoals bestaanszekerheid voor iedereen, verduurzaming van de woningvoorraad, Jeugdzorg, WMO, brede welvaart in de wijk, criminaliteitsbestrijding en de energietransitie.

De leden van Raden in Verzet / Samen voor Elkaar besluiten: ‘Stel de 342 gemeenteraden niet voor onmogelijke keuzes. Help ons om de 18 miljoen inwoners van Nederland te kunnen blijven helpen!’

Uit de krant