Erwin Nyhoff, bekend van zijn deelname aan The Voice, brengt in het theater een ode aan de rock 'n roll. | Foto: pr.
Erwin Nyhoff, bekend van zijn deelname aan The Voice, brengt in het theater een ode aan de rock 'n roll. | Foto: pr.

Erwin Nyhoff brengt rock 'n roll naar 't Onderdak

Cultuur Sassenheim

Sassenheim • Erwin Nyhoff & Band staan op zaterdag 28 januari in 't Onderdak met de theatershow 'Kings of Rock'N'Roll'. In dit programma staan de belangrijkste pioniers van de popmuziek zoals we die nu kennen centraal.

Erwin Nyhoff, één van de vaandeldragers van de Nederlandse rock, gaat in Kings Of Rock 'N' Roll op zoek naar de waarheid van het genre en al zijn excentrieke vertolkers. Waarom schoot Elvis Presley zijn televisies kapot, trouwde Jerry Lee Lewis zijn 13-jarige nichtje, belande Chuck Berry in de gevangenis en werd Little Richard predikant?

Erwin Nyhoff kan het weten. Zelf is hij bekend van The Voice of Holland en stond hij op Pinkpop met zijn band The Prodigal Sons. Met de voorstellingen In the Footprints of Springsteen en Woodstock The Story maakt hij de laatste jaren furore in het theater. Eén van de hoogtepunten in zijn carrière is zijn samenwerking met de originele begeleiders van Elvis Presley, drummer DJ Fontana en gitarist Scotty Moore. De estafettestok werd overgedragen, het heilige vuur doorgegeven. Vele, veelal geheim gebleven verhalen over het leven on the road met de grote helden uit de Rock 'n' Roll deelden ze met hem. Van Scotty Moore heeft Erwin een gesigneerde gitaar waarop hij in de show het geluid zal laten horen zoals Elvis dat gewild zou hebben… Gewapend met die gitaar, een unieke stem brengt Nyhoff samen met zijn band een eerbetoon aan de belangrijkste pioniers van de popmuziek.

De voorstelling begint om 20.15 uur. Kaarten kosten 20 euro en zijn verkrijgbaar via www.hetonderdak.nl/voorstellingen.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant