Abe de verteller geeft workshops Verhalen vertellen.|Foto: pr.
Abe de verteller geeft workshops Verhalen vertellen.|Foto: pr.

Workshop Verhalen vertellen

Cultuur Teylingen

Teylingen • Ben je tussen de 10 en 14 jaar en nieuwsgierig naar verhalen vertellen? In een vierdelige workshop worden tips gegeven hoe een verhaal op papier verandert in een goed verteld verhaal. De lessen zijn in februari en maart.

'Hoe onthoud je dat toch allemaal?', is een veel gestelde vraag aan vertellers. Hier zijn verschillende manieren voor, want vertellen is niet hetzelfde als het letterlijk uit je hoofd leren van een verhaal! In de vertelworkshop leren deelnemers op een boeiende manier hoe mooie verhalen te vertellen. De landelijk bekende verhalenverteller 'Abe de verhalenverteller' begeleidt deze cursus.

Verteller, publiek en het verhaal

In vier workshops gedurende 24 februari tot en met 17 maart leren cursisten het volgende:

Les 1: De verteller: stemgebruik , expressie, mimiek en beweging van je handen, gezicht en lijf. Hoe plaats je het verhaal in de ruimte. Ook kijken we naar je basishouding.

Les 2: Het publiek: Wie is je publiek? Contact maken met het publiek en hoe ga je om met stoorzenders? We gaan bezig met de vijf zintuigen in een verhaal.

Les 3: Het verhaal: Hoe bouw je het verhaal op, onthoud je het en kies je het juiste verhaal. Wat zijn de elementen die een verhaal boeiend maken? Hoe kan je je echt in een verhaal inleven?

Les 4: De voorstelling: We gaan oefenen met een door jou zelf meegebracht verhaal. Je vertelt en krijgt feedback en aanwijzingen van Abe en je medecursisten.

De workshop wordt afgesloten met een uitvoering voor publiek in één van de volgende locaties: zorgcentrum Bernardus en in de bibliotheek van Voorhout en Sassenheim.

Data en aanmelding

De workshops zijn in de bibliotheek op vrijdag van 16.00 tot 18.00 uur. Les 1 (op 24 februari) en les 3 (op 10 maart) zijn in Voorhout. Les 2 (3 maart) en les 4 (17 maart) zijn in Sassenheim.

Inschrijven voor de vertelworkshop kan door een mail te sturen naar richardgrimbergen@welzijnskwartier.nl

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant