Logo deteylinger.nl
Wie past het muiltje? In 'Assepoes' gaat de prins op zoek. | Foto: pr./Edwin van der Wijngaard
Wie past het muiltje? In 'Assepoes' gaat de prins op zoek. | Foto: pr./Edwin van der Wijngaard (Foto: pr./Edwin van der Wijngaard)
Sassenheim

Pankras speelt sprookje Assepoes

  Cultuur

Sassenheim • Toneelvereniging Pankras speelt op zaterdag 18 en zondag 19 maart het kindertoneelstuk 'Assepoes'. Het bekende sprookje is een feestje voor jong en oud.

Er waren eens een moeder met drie dochters: Anastasia, Godeliva en Assepoes. De eerste twee zijn moeders lievelingen. De derde dochter, Assepoes, moet sloven en werken voor het hele gezin. Zij doet dit elke dag weer. Ze geniet van kleine dingen zoals de zon die schijnt en de vogels in de tuin. Als de prins van het land met zijn gevolg in hun kleine dorpje komt, zijn moeder en de twee oudste dochters in alle staten. Er komt een hofbal en koortsachtig maken moeder en haar twee dochters zich klaar voor dit festijn. En Assepoes? Die moet op het huis passen en mag niet mee. Maar ook in ons verhaal is er een goede fee, die er voor zorgt dat Assepoes naar het bal gaat. En ja, zij danst met de Prins en verliest haar schoentje. Het sprookje eindigt zoals het aloude verhaal Assepoester. En ze leefden natuurlijk nog lang en gelukkig. De regie is in handen van Miep D?fferhoff.

De voorstelling is zowel op zaterdag als zondag om 15.00 uur. De zaal is open om 14.30 uur. Locatie: Het Onderdak, J.P. Gouverneurlaan 40A in Sassenheim. Kaarten zijn te koop bij Primera (Hoofdstraat 208) en aan de deur van de zaal.

Meer berichten