Logo deteylinger.nl
Leo van den Ende is een van de kunstenaars die zijn werk exposeert. | Foto: pr.
Leo van den Ende is een van de kunstenaars die zijn werk exposeert. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Voorhout

Pop-rock in een bezorgrestaurant tijdens Kunst(t)huis

  Cultuur

Voorhout • De derde editie van het Rondje Kunst(t)huis Voorhout is op zondag 12 maart tussen 13.30 en 17.00 uur. Plaatselijke winkeliers en instellingen geven op hun vrije zondag een podium aan lokale kunstenaars. Wethouder Arno van Kempen opent het huiskamerfestival om 13.30 uur in Cheers (Herenstraat 106).

Het doel van dit culturele evenement, dat door Rotary Voorhout wordt georganiseerd, is dat het Teylingers jong en oud verbindt doordat de kunstenaars over hun kunst vertellen.

Programma

Wat is er dit jaar allemaal te beleven? De "Rembrandt van de Bollenstreek", Leo van den Ende, heeft zijn atelier tijdelijk verplaatst naar het Boerhaavehuis. Een healing tot harmonie met klankschalen is in een restaurant, glaskunst in een lunchroom, schilderijen in een restaurant, vioolmuziek in de Kleine Kerk, orgel en piano in de Grote Kerk, keramiek bij de notaris. Schilderkunst en fotografie in de kaaswinkel, schilderkunst en papier-maché bij de juwelier. Intuïtieve schilderijen en schilderijen met reisimpressies in Agneshove, een woordkunstenaar in de bibliotheek, een beeldend kunstenaar van 'onmogelijke geometrische dingen' bij de opticien. Een zandkunstenaar in de SNS bank, een swingende pop-rock band bij een bezorgrestaurant, een naaldkunstenaar bij de kapper en vrolijke muziek van de Mexicano's bij een aannemer. Deelnemers moeten kiezen, want Kunst(t)huis duurt maar 3,5 uur.

Toegangskaarten

De toegang bedraagt 5 euro. De voorverkoop van de toegangskaarten (tevens programmaboekjes) is bij fietsenwinkel Warmerdam (Herenstraat 81) en lunchroom Ons Genoegen (Herenstraat 100). Op zondag 12 maart zijn toegangskaarten vanaf 13.00 uur te koop bij het startpunt Cheers. De opbrengst komt ten goede aan de plaatselijke culturele instellingen of uitingen.

Meer berichten