Logo deteylinger.nl
| Foto: pr./pixabay
| Foto: pr./pixabay (Foto: pr.)
Teylingen

Cursus Levensboek maken

  Cultuur

Teylingen • Welzijn Teylingen start op woensdag 12 april een cursus 'Levensboek maken'. Deze cursus bestaat uit zes bijeenkomsten, die om de week worden aangeboden van 13.00 tot 15.30 uur in Sassenheim. De cursus is voor iedereen toegankelijk die zijn of haar levenservaringen wil delen met de andere cursisten en anderen mensen wil leren kennen.  

De cursus 'Levensboek maken' is een creatieve cursus die je op een andere manier naar je herinneringen laat kijken, je daarover laat vertellen en ze creatief uit laat beelden waardoor nieuwe en oude inspiratie bronnen worden aangeboord. Natuurlijk kan niet het hele verhaal in beeld komen: we gaan op zoek naar fragmenten, naar puzzelstukjes uit je levensverhaal.

Waarom een levensboek maken

Het Levensboek is een mooi geschenk voor jezelf en anderen! Iedereen heeft een eigen verhaal en hoe leuk is het om dit met elkaar te delen en hier een tastbaar boek met waardevolle herinneringen en anekdotes van te maken. Misschien kijk je op een andere manier terug op jouw herinneringen.

Hoe en wat

In zes bijeenkomsten gaan deelnemers aan de slag met herinneringen. Dit doen ze door praten, tekenen, schrijven, knippen en plakken. Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn bijvoorbeeld: afkomst, gezin, schoolperiode, de plekken waar men heeft gewoond, vriendschappen en belangrijke momenten uit iemands leven.

De cursus staat ingepland op 12 april, 26 april, 10 en 24 mei, 7 en 21 juni. Aan het einde van de cursus gaan deelnemers naar huis met een heel eigen boek vol herinneringen.

Aanmelden en kosten

De cursus kost 30 euro (5 euro per keer) en wordt gegeven in Sassembourg (Jan van Brabantweg) in Sassenheim. Aanmelden kan via de agenda op www.welzijnteylingen.nl of telefonisch via 0252 231805. 

Voor meer informatie, neem contact op met Margriet Duivenvoorde, Sociaal Makelaar bij Welzijn Teylingen telefoon 0252 231805 of e-mail m.duivenvoorde@welzijnteylingen.nl.

Meer berichten