Logo deteylinger.nl
| Foto: pr./pixabay
| Foto: pr./pixabay (Foto: pr./pixabay)
Sassenheim

Leeskring: Deel een boek – ontdek een wereld

  Cultuur

Sassenheim • Interessante boeken lezen? Nieuwe contacten leggen? Inspirerende gesprekken? Op donderdag 23 maart is van 20.15 tot 21.30 uur in de bibliotheek Sassenheim (Kerklaan 42) informatiebijeenkomsten voor iedereen die geïnteresseerd is in deelname aan een leeskring. De toegang is gratis.

De Bibliotheek Bollenstreek biedt verschillende mogelijkheden om in groepsverband boeken te bespreken. Tijdens deze bijeenkomsten, aan de vooravond van de Boekenweek, kunnen leden en andere geïnteresseerden zich laten informeren over de mogelijkheden die de bibliotheek te bieden heeft.

Denk bijvoorbeeld aan de Bibliotheek Bollenstreek Leesgroep. Deelnemers bespreken elke zes weken met een vaste groep in de bibliotheek een boek, op basis van de aangeleverde leeswijzer. Deze leeswijzer bevat informatie over de inhoud van het te bespreken boek, een biografie van de schrijver, recensies en discussiepunten.

Ook de leeskringkoffers van Probiblio zijn een optie, of het afnemen van een leeskringenabonnement. De bibliotheek biedt toegang tot databanken met achtergrondinformatie rondom gekozen titels. Hiervoor kan gebruik gemaakt worden van Literom Nederlands, Literom Wereldliteratuur en de Uittrekselbank, alle drie te raadplegen via de computers in de bibliotheek. 

Bij voldoende animo kan er direct een leeskring van start gaan. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekbollenstreek.nl/service/leeskringen

Meer berichten