Logo deteylinger.nl
Warmond

Lohman-orgel opgenomen in Orgelgids Zuid-Holland West

  Cultuur
Het herstelde Lohman-orgel wordt op zaterdag 20 mei bespeeld door Hans de Jong. | Foto: pr.
Het herstelde Lohman-orgel wordt op zaterdag 20 mei bespeeld door Hans de Jong. | Foto: pr. (Foto: pr.)

Warmond • Het Lohman-orgel in de Protestantse kerk aan de Herenweg is een van de orgels die is opgenomen in de Orgelgids Leiden en Zuid-Holland West 2017.

De stichtingen Orgelstad Leiden en Orgelpromotie Zuid-Holland West presenteren ook dit jaar weer de orgelgids met vrijwel alle orgelconcerten die dit jaar de regio zijn te beluisteren. Naast de beschrijvingen van de diverse orgels en de data van de 125 concerten bevat de gids informatie over de Regionale Orgeltocht op zaterdag 20 mei en over de Leidse Orgeldag op zaterdag 3 juni.

De Orgeltocht in mei gaat dit jaar dwars door Zuid-Holland met concerten in Bodegraven, Leiderdorp, Warmond en Katwijk. Aanmelden kan via deze link. Het boekje met prachtige foto's van de orgels van de deelnemende organisaties is gratis verkrijgbaar bij de VVV's in de regio en ook in de deelnemende kerken in Alphen a/d Rijn, Katwijk, Leiden, Lisse, Noordwijk, Oegstgeest, Voorschoten, Warmond, Wateringen en Zoeterwoude. De gids bestellen kan ook via www.orgelzhwest.nl.

Meer berichten