Logo deteylinger.nl
Warmond

'Warmondse' Natte Ochtend van Evert Schellens op Zomerexpo

  Cultuur

Teylingen • De Hillegomse kunstenaar Evert Schellens is tijdens de voorrondes van de Zomerexpo bijna unaniem uitgekozen om in museum De Fundatie in Zwolle zijn werk Natte Ochtend te exposeren.

Vorige maand ging Schellens met vier andere kunstenaars van het collectief uit de bollenstreek, BulbFiction, richting Schiedam, waar één van de voorrondes plaats vond. In totaal worden vanuit duizenden inzendingen uit diverse voorrondes in het land, 250 kunstwerken uitgekozen om dit jaar van 25 mei tot en met 20 augustus te exposeren tijdens de Zomerexpo in Zwolle.

Thema van dit jaar is Water. Bij de voorrondes van de Zomerexpo worden alle kunstwerken door een jury beoordeeld. Iedere kunstenaar geeft zijn of haar kunstwerk af, zodat het anoniem in een aparte ruimte aan de jury wordt getoond. De jury was bijna unaniem in haar oordeel. Negen van de tien juryleden wilden het schilderij van Schellens in Zwolle zien tijdens de Zomerexpo 2017.

In de catalogus schrijft de kunstenaar: "Ik haal mijn inspiratie vooral uit mijn directe woonomgeving, de Bollenstreek. Samen met het kunstenaarscollectief 'BulbFiction' richt ik mij op alle facetten van deze prachtige regio, het hele jaar door. Op een erg natte ochtend, begin februari, werd ik gegrepen door de weerspiegelingen in het kletsnatte wegdek te Warmond."

Meer info: www.zomerexpo.nl.


Meer berichten