Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Warmond

Rondleidingen in de eendenkooi

  Cultuur

Warmond • De eendenkooi van Warmond is een prachtig, klein natuurgebiedje van ongeveer 400 jaar oud. Vrijwilligers en kooiker zorgen er met elkaar voor dat deze eendenkooi nog steeds functioneert. 

De vrijwilligers geven daarom graag een rondleiding om te vertellen over het vak van kooiker en de geschiedenis van de kooi. Ook is er aandacht voor de planten en dieren in dit uniek gebied. Vanuit de vogelkijkhut is misschien een glimp van het ijsvogeltje te zien.

Op zaterdag 20 mei, 17 juni en 8 juli worden er rondleidingen gegeven in de eendenkooi. De start is om 11.00 uur bij het hek aan het einde van de Menneweg in Sassenheim. De rondleiding duurt ongeveer 1 uur. Graag opgeven via info@eendenkooiwarmond.nl of telefonisch via: 0252-210498. De kosten zijn 4 euro per persoon.

Met een eigen groep een kijkje nemen in de eendenkooi kan natuurlijk ook. Ook daarvoor is een afspraak maken gewenst via bovenstaande contactgegevens. Rondleidingen kunnen gepland worden tot eind juli en dan keert de rust voor de eenden weer terug. Tip: wandelschoenen aan en eventueel een verrekijker mee!

Meer berichten