Logo deteylinger.nl
Sanne en Jan Terlouw. | Foto: pr.
Sanne en Jan Terlouw. | Foto: pr.
Sassenheim

Frénk van der Linden in gesprek met Jan en Sanne Terlouw

  Cultuur

Sassenheim • In het kader van de Spannende Boekenweken spreken Jan en Sanne Terlouw op woensdag 21 juni over hun (duo)schrijverschap, persoonlijke drijfveren en betrokkenheid bij maatschappelijk relevante onderwerpen. Het interview door Frénk van der Linden is in de bibliotheek in Sassenheim. 

Jan Terlouw (1931) is oud-politicus voor D66, natuurkundige en auteur van onder meer Koning van Katoren en Oorlogswinter. Hij werd -ook bij een jonger publiek- bekend door zijn vurige pleidooi voor de terugkeer van 'het touwtje uit de brievenbus' in De Wereld Draait Door. Ook schrijft Terlouw het Boekenweek-essay 2018. Neerlandica Sanne Terlouw (1959) is schrijfster van onder andere Het Rozeneiland en Het Strijkkwartet. Vader en dochter publiceerden samen inmiddels zes delen in de detectiveserie Reders & Reders, de literaire thriller De verdwenen menora en het waargebeurde In huis met een seriemoordenaar.

Gespreksleider Frénk van der Linden

Jan en Sanne Terlouw worden geïnterviewd door journalist Frénk van der Linden, bekend van onder andere Radio Kunststof en De Wereld Draait Door. Hij zal met hen niet alleen spreken over hun literaire, maar ook over hun maatschappelijke ambities. Zowel vader als dochter maken zich grote zorgen over de klimaatverandering en zetten zich in voor een beter milieu. Ook het publiek krijgt de gelegenheid om de Terlouws vragen te stellen.

Het bibliotheekgesprek wordt verzorgd in samenwerking met Boekhandel Wagner uit Sassenheim.

Het interview is van 19.30 tot 21.30 uur in de bibliotheek (Kerklaan 42) in Sassenheim. De entree bedraagt 5 euro voor leden, 10 euro voor niet leden. Een kaart kopen kan via deze link. Er is beperkt plek, dus vol is vol. 

Meer berichten