Logo deteylinger.nl
Gedeputeerde Rik Janssen knipt het lint door onder toeziend oog van Joan en Lucelle Leemans. | Foto: Esther Luijk
Gedeputeerde Rik Janssen knipt het lint door onder toeziend oog van Joan en Lucelle Leemans. | Foto: Esther Luijk (Foto: Esther Luijk)
Warmond

Laan van Oostergeest mét orangerie heeft oude glorie weer terug

  Cultuur

Warmond • Ze zijn een voorbeeld voor iedere particuliere eigenaar van een landgoed, volgens gedeputeerde Rik Janssen van Zuid-Holland. Hiermee doelde hij op de eigenaren van de historische buitenplaats Oostergeest in Warmond, Joan en Lucelle Leemans – van Nispen tot Pannerden. Met enige (financiële) hulp van de provincie Zuid-Holland, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de gemeente Teylingen, werd de Laan van Oostergeest grondig gerenoveerd en een nieuwe Oranjerie gebouwd langs de laan. Afgelopen vrijdag werden deze projecten feestelijk geopend. "Ze hebben op een prachtige manier bijgedragen aan het Zuid-Hollandse historische landschap", aldus Janssen.

Door Esther Luijk

De Laan van Oostergeest werd niet alleen gerenoveerd, maar ook in ere hersteld naar het beeld van vroeger. "Als je alles maar blijft aanpassen en vernieuwen, is de ziel eruit", zegt mevrouw Leemans. "In het verleden stond er al een oranjerie, we hebben geen idee waarom die ooit is verdwenen. Maar het leek ons daarom leuk om een nieuwe te bouwen, om het beeld van vroeger weer compleet te maken."

Lees verder in De Teylinger van woensdag 7 juni.

Meer berichten